Zdravím, chcel by som poradiť s renováciou: Ako mam postupovať pri renovácii parkiet? Sú v relatívne dobrom stave, ale chcelo by to dať ich do 100% stavu. Je možné pri tom zmeniť ich farbu? A ako na to? 

 

Ďakujem.

Zobrazenia: 1177

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Vraj je dobrý spôsob parkety prebrúsiť, pilovinu nepovysávať ale zmiešať s riedkym lakom, vzniknutou hmotou vyšpáruješ, znovu prebrúsiš a parkety nalakuješ.

Keď sme v našom byte obnovovali parkety použili sme tmel a po rokoch to vyzerá strašne :-(

Farbu určite nemeň :-)

Presný pracovný postup a konzistenciu laku ti prezradím pri pivku :-)

co sa tyka tej farby, mal som na mysli, do akeho odtiena sa mozem az dostat. uvazoval som o nejakej tmavej farbe dreva, mozno ho pred lakovanim namorit.

...cize na pivko idem s poznamkovym blokom :-)

Alebo ma ešte napadlo že by bolo fajn použiť včelý vosk

Pastový včelí vosk na parkety :

Špeciálny pastový vosk na báze čistého včelieho vosku a karnauby (olej z listov juhoamerickej palmy). Špeciálne vhodný na parkety. Certifikát EN71 (§ III). Na vnútorné použitie.

no niekde som cital, ze lepsie je nalakovat ako navoskovat, ze lak je odolnejsi
lak je sice odolnejší, ale vosk je zdravší a vyzerá prírodne ... takže do vidieckeho domu vosk a do moderného bytu lak

pri lakovanom povrchu je aj zlozitejsia dodatocna uprava. ak ti na to nieco spadne a vyrobi sa preliacina tak sa toho tak lahko ako pri voskovanom/olejovanom povrchu nezbavis. pri voskovanom/olejovanom povrchu lahsie urobis lokalne upravy, pri laku to musi prelakovat komplet cele nanovo. nevyhoda je aj pri voskovanom/olejovanom povrchu, a to ze sa on treba viac starat. ale vizualne je na tom urcite odost lepsie zamatovy vzhlad vosku alebo oleja. ja tie zrkadlovo vybliskane lakovane podlahy proste nemozem :)

Ďakujem za rady ohľadom tejto diskusie. Už len začať renovovať :)
proste na prirodne drevo prirodny vosk!!!!

Obnoviť sa dajú všetky druhy parkiet, od masívnych až po viacvrstvové hotové parkety. Jedinou podmienkou je, aby hrúbka vrchnej vrstvy bola minimálne 2,5 mm. V každom prípade sa odporúča parkety obnovovať každých 15 rokov v závislosti od intenzity používania alebo opotrebovania. Odporúčam Lakované parkety - ľahšie udržiavajú a vyžadujú menej čistenia. https://www.daibau.rs/clanak/1327/obnova_parketa_popravka_parketa_-...

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby