Chcel by som sa opýtať skusenosti s vyuzivanim dazdovej vody v domacnosti. Robil to uz niekto? Aka velkost zbernej nadoby sa odporuca? Odporucania na specialstu? Kolko to tak stalo? Vdaka!

Zobrazenia: 2068

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Aby ste mali vacsiu predstavu o vyuzivani zrazkovej vody pozrite si tento clanok:

http://www.tzb-info.cz/3460-vyuzitie-zrazkovych-vod-z-povrchoveho-o...

Ceny pri porovnavani v tomto clanku su z roku 2006, cize je potrebne uvazovat s aktuálnymi cenami. Co sa tyka investicnych nakladov, tie sa daju znizit napr. ak si budete robit vykopove prace vo vlastnej rezii. v clanku boli komponenty zariadenia od jedneho vyrobcu za cca 150 tis. korun (cca 5000 €). od inej firmy existuje sada na vyuzite dazdovej vody-pre zavlahu zahrady za cca 2000 € bez dph (nadrz 3750 litrov, cerpadlo a prislusentvo). cize si myslim, ze tie investicne naklady sa daju znizit minimalne o polovicu. Ak mate velku zahradu, tak polievanie pomocou dazdovej vody oproti vyuzivaniu pitnej vody na zavlahu je urcite vyhodnejsie. 

Vdaka za skvely clanok, minimalne opisuje do detailu problematiku a aspekty ktore je potrebne zohladnit. Co sa tyka investicie, dosiel som k podobnemu zaveru, cca 2000€ + praca (zakopanie, tahanie potrubi). Kezde to ratam pre rakuske pohranicie, tak mi vychadza navratnost 10 rokov. Coz je uz celkom na zamyslenie. 

Maly vypocet :

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiQ-ns8DR9oYdD...

ja ponúkam peknú nádobu na dažďovú vodu 385 litrov aj s kohútikom. Škoda, že neviem pridať obrázok, ale nájdete ju na mojej stránke www.kochlik.sk/E3P
len som kcela dodat, moj tata to robi uz roky,sam si to vymyslel i spravil. a tak setrime a zaroven recy:) oplati sa!
NICE :-) pridaj bližšie info prípadne foto ako to máte vyriešené , teda ako to tvoj tato vymyslel
... da sa to spravit aj menej sofistikovane - my mame dom v svahovitom terene, tak mame za sebou 5 zapustenych plastovych sudov v kaskade, cerpadlo supnete kam chcete a polievate (my tym zasobujeme aj jazierko) a je to parada ... na zimu ich samozrejme vypustame, ale cele to stalo max.400€ ...

Dajú sa kúpiť nádrže 1m3 "kocky" v plechovom koši za cenu cca 100EUR / ks. Odporúčam minimálne 3ks do série prepojiť, ponorné čerpadllo, menšia nádrž na vodu s tlakovým spínačom, prívod z dažďového odkvapu, potrubie, elektrina - maximálna celková cena cca 500-600 EUR. Možnosť nádrže umiestniť na povrchu alebo zakopať tesne pod povrchom.

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby