Je potrebné stavebné povolenie,ak sa ku jednopodlažnej chate 6x8m pristavuje zimná záhrada s cca 5x4m?

Zobrazenia: 3877

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Stavba je jednopodlažná do 25 m2 teda je stavbou drobnou - bude stačiť ohlásenie stavby.

 

Drobné stavby, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a nemôžu  ovplyvniť životné prostredie postačí ohlásenie stavby stavebnému úradu.

Drobné stavby sú prízemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a výška 5 m a podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a hĺbka 3 m. Za drobné stavby sa považujú aj oplotenie, prípojky stavieb a pozemkov, špecifikované stavby na lesnej pôde a špecifikované komunikácie.

 

Ohlásenie stavebnému úradu postačí aj pri špecifikovaných stavbách elektronických komunikačných sietí a pri ich výmene alebo doplnené, keď nedôjde k zmene stavby.

 

Stavebník je povinný uskutočnenie drobnej stavby vopred písomne ohlásiť stavebnému úradu a začať uskutočňovať drobnú stavbu môže len na základe písomného oznámenie stavebného úradu, že proti jej uskutočneniu nemá námietky, v lehote do dvoch rokov od jeho doručenia, pokiaľ stavebný úrad neurčí inak.

 

Stavebný úrad ale môže určiť, že ohlásenú drobnú stavbu možno uskutočniť len na základe stavebného povolenia.

Nazdar, Milan, vidím, že mám v Tebe silnú konkurenciu už aj v inžinieringu - zákon si odcitoval excelentne :-)

Len by som doplnil, že si treba naozaj počkať na to písomné oznámenie, čiže reakciu stavebného úradu na ohlášku, keďže od 1.9. sa sprísnili postihy za čierne stavby a  škoda by bolo tráviť mladé roky za mrežami :-)  V oznámení môže tiež určiť, že aj ohlásená drobná stavba bude podliehať kolaudačnému konaniu.

 

Stavebný úrad si aj k ohláške môže vyžiadať niektoré vyjadrenia dotknutých strán (hasiči, hygiena, susedia, ... v prípade chaty to môže byť napr. pozemkový úrad, ak je parcela vedená ako orná pôda ... a pod.). 

Ahoj Veronika, nie je, veru nie je ... kedy prídeš na kavičku do našej zimnej záhrady?
Dik Tinka,zastavím sa,ozvem sa:-)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby