Dobrý deň, chcem sa opýtať či  využívate pri spracovávaní teplo technických posudkoch (STN 730540 a STN EN ISO 13788) a  energetických certifikátov  špecializované stavebné programy určené na stavebnú fyziku alebo sa spoliehate na ručné výpočty prípadne excel tabuľky ktoré ste si samostatne pripravili.

Vopred ďakujem  za každú odpoveď.

Zobrazenia: 4718

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Ahoj my používame odborný softvér TERMO´02 vie to navrhovať, dimenzovať a posudzovať konštrukčné detaily z hľadiska tepelného odporu, hygienického kritéria a vlhkostného režimu konštrukcie podľa STN 73 0540 

Inak je to riadne mizerný software a vôbec ho neodporúčam. Radšej by som sa poobhliadol po niečom viac sofistikovanejšom a možno aj lacnejšom ako toto :-D

Ja pouzivam Svoboda software. Ma to niekolko programov na riesenie detailov v 2D, skladieb, ....

http://kcad.cz/cz/staveb_fyzika.html

Nie je to moc uzivatelsky privetive,ale da sa na to zvyknut a myslim ze nic lepsie v SK/CZ nie je. 

Este sa robi v programe Therm (myslim ze je anglicky), ale nepoznam to blizsie

Tiez pouzivam bud areu alebo teplo...v podstate to je skoro to iste az na par vynimiek

Ja používam TERMO1 a TERMO2 (Menďan), má svoje výhody, ale na prácu v ňom si neviem zvyknúť. Na tepelné mosty mám AREU (Svoboda). Tiež nie je dokonalý. Ak by sa našlo niečo lepšie a hlavne komplexné, dala by som sa nahovoriť.

 

Therm na 2D detaily je slušný program ale  Termo od mednana je absolutne uzivatelsky  nepouzitelne , radsej kalkulacku uz ho ani neinstalujem radsej .

Ja používam Svoboda software - Teplo, Area a Energia. Teplo je uplne v pohode, jednoduchy software, jednoduché ovládanie. Area a Energia sú už komplikovaniejšie. Hlavne Area a to keď treba posudzovať krytický detail - ostenie a nadpražie. Problem vznika ak treba zadavať lepšie plastové okno prípadne eurookno. Ak by niekto mal lepší katalog na okna do arei bol by som povdačný.

Ja používam výhradne vlastné excelovské tabuľky vytvorené podľa knihy "Energetická certifikácia budov", je to prehľadné, presne viem čo kde dosadzujem a aj prečo, pri zmene vyhlášky, nebol a ani v budúcnosti nebude žiaden problém výsledky výpočtov porovnať s hodnotami v prílohe č. 1, vyhlášky č. 311/2009.

Ahoj, som majiteľkou Svoboda software v plnom rozsahu a musím povedať že som už využila všetko. Používam ho na výpočet "Teplotechnických posúdení" do PD, ale hlavne ako podklad pre vypracovanie "Energetického certifikátu". Nakoľko treba vypĺňať EC aj tak na stránke INFOREG-u tak sa netrápim s vzhľadom, výpočet je v celku presný a pokiaľ to robíte často ako ja tak si zvyknete a nájdete si postupy ktoré Vám prácu uľahčia. Nič cenovo prístupnejšie s takouto kvalitou na našom trhu som žiaľ nenašla.

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby