ahoj stavebnici,

obraciam sa na vas s prosbou o profi radu,

uz roky dumam, ze sa prestahujem z mesta na dedinu, hlavne kvoli lesom a tento vikend som nasiel na predaj hned dva male domceky so spolocnym dvorom v krasnom prostredi. tak ma napadlo ze ked predam byt v KE tak sa mi zvysi aj na prestavbu, no ale predtym ako sa do toho pustim sa chcem skutocne poradit s odbornikmi, preto vam vopred velmi pekne dakujem za kazdy nazor ci radu.

jedna sa o dva male domceky postavene v 60rokoch, material je vraj "betonova tvarnica". Neviem presne co to znamena, tj co sa v tych rokoch pouzivalo na vyrobu tychto tvarnic, tu asi smeruje moja prva otazka co je to za material... na jednom z domcekov vidno aj pocas tohto sucheho obdobia (ak neratam dnesnu burku) vyrazne skrvny a to len na jednom mieste, to je pre mna prvy prvy vykricnik - ci sa jedna o spodnu vodu alebo zatekajucu strechu? a samozrejme ako sa to da riesit...

moja predstava je ponechat dolne spolu styri izby ako su a  pristavat na obe domceky nove podkrovia prevazne z dreva s dobrym svetlom a tie zaroven spojit mostikom ponad uzky dvor. myslim ale ze tu by sa mal vyjadrit statik, ci je toto mozne, ci sucasne mury unesu tento projekt a taktiez ci to dovoluju nase zakony? a v neposlednom rade co by to cca stalo - mam na mysli nadstavbu oboch podkrovi so zakladnou renovaciou domcekov, v idealnom pripade do pasivneho standardu.

ked bude treba doplnim dalsie info,

este raz, velke diky za rady a mozno aj dovidenia pri realizacii projektu :)

Zobrazenia: 850

Prílohy:

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Ahoj ta skvrna o ktorej pises moze byt kludne aj takzvana  letna kondenzacia ku ktorej dochadza na chladnych povrchoch stien  v lete, ale to by trebalo vidiet nazivo ci nie je pricinou nieco iné.  To prepojenie domcekov  je nápad zaujimavy  domy nie su od seba nejak velmi vzdialene , zrealizovat yb sa to urcite dalo.

Nizkoenergeticke podkrovie  je realne dosiahnut do pasivnej stavby by som asi nesiel skoda by bolo pretechnizovat taku stavbu.

Kazdo padne z mesta na dedinu je riadna zmena - co sa tyka kvality byvania  tak rozhodne .

Lea ma pravdu, strešná krytina je azbest, takže ide o nebezpečný odpad - zo zákona to musí likvidovať špecializovaná firma, náklady na takúto likvidáciu sú nemalé. To len aby ste boli pripravený ... inak to vyzerá úplne super, vrátane prostredia. Ak tomu nezabijete ducha, budete mať bývanie ako z rozprávky. Držím palce!

dakujem pekne, no niečo vymyslim :) hlavne nech je dobra statika a voda v studni, ducha prinesiem svojho nech sa spoji s duchom tamojsej prirody a co bude tak bude určite drevene a svetelne. mozno by ste mi vedeli poradit kde hladat info ako ziska stavebna firma specializaciu na taketo prace, stav firmu uz mam a na skolenie by som snad  vedel ist no ale netusim ako je to v tom nasom kocurkove... 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby