Ahojte, 

 

rad by som vas poprosil o vas nazor. Povazujete vystavbu podkrovneho bytu za cenovo

vyhodnejsiu oproti kupe pouziteho bytu? 

Dakujem.

 

Marcel  

Zobrazenia: 2413

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Marcel to je ťažko povedať, môže to byť aj drahšie aj lacnejšie. Skúste napísať podrobnejšie.

Lokalitu kde by ste chcel kupovať byt, prípadne realizovať to podkrovie.

Koľko izbový by mal byť ten byt.

Priložiť nejaké foto budovy kde by sa mal ten podkrovný byt odohrať + foto krovu.

Myslím si, že je podstatné o aký krov sa jedná, aké úpravy by ste museli zrealizovať na pôvodných konštrukciách....

Nedávno som dokončil zobytnenie podkrovia, jednalo sa o historický krov v pamiatkovej zóne, vznikli síce dve mezonetové byty ale samotná realizácia bude dosť náročná a nákladná :-(

 

realizačné náklady boli cca 280 €/m3

 

Presne preto som sa chcel radsej aj tu na fore opytat, lebo uz som pocul viac rozdielnych nazorov, je to zrejme dost 

specificke pre dane okolonosti.

Konkretne fotky ani rezy zatial nemam, pretoze som vo faze ci sa tym vobec zaoberat dalej, alebo zavrhnut tuto moznost budovania sa.

Moja predstava je 3 izbovy byt v rozlohe cca 70-80 m2, lokalita Kosice, pravdepodobne by bolo lepsie budovat sedlovu strechu na objekte so zarovnanou strechou ako prerabat staru sedlovu.

Uvedomujem si, ze je tam x dalsich faktorov cez mieru unosnosti, normy, statiku az po kupu strechy, no chcel som sa len tak zhruba informovat na cca tych 70 m2 s kompletnou vystavbou na objekte s "rovnou" (myslim, ze to je ta najjednoduchsia moznost) strechou :)   

Dakujem obom za odpovede. Ano tipy ohladom odkupenia som cital vo Vasom prispevku, ktory som tu na stranke nasiel (pekny, prehladny a podrobnejsi prispevok) a verim, ze nejake benefity by som rozhodne asi ponuknut musel. No s tym tienenim to som prehliadol. Rozmyslal som tymto smerom preto, lebo som chcel eliminovat naklady na demolaciu a prestavbu starej strechy. Ale asi vsetko je na ukor niecoho. Neviem co vsetko je v spomenutej sume zahrnute (elektrika, voda, kurenie, jadro?) no pride mi aj tak rozumna. Aj ked verim, ze to treba brat orientacne s ohladom na specifika daneho objektu.
fiha tak to ho nejak velmi dobre vyslo...mozno ma asi aj dobrych znamych :) ...tak sa skusim poobzerat po nejakych dobrych strechach do buducna :D
ano to suhlasim. ak budem mat vyhliadnutych zopar objektov, ktore budem naozaj zvazovvat urcite si to necham pozriet odbornikom, kedze ja do toho nevidim....nadhera by bola kupit byt na vrchnom poschodi a tak casom robit podkrovie aby vznikol mezonet....ale tlaciaren na peniaze mi jezisko este stale nejak nedoniesol  :D:)

Zdravím pán Marcel, s výstavbou podkrovného bývania je to tak, vždy tu môže nastať viac uhlov pohľadu...

Môj názor je: sám si upravíte dispozíciu, podľa Vás. Treba dať pozor, aby Vás časom neobťažovali schody (môj prípad - riešim RD), keď už tak možno trošku väčší bytík...

Pozor na statiku, pokiaľ chcete pozrite náš stavebný systém (www.logsteel.eu), ten je modulárny, efektívny, ľahký, ale hlavne nízko - energetický (pozor na prevádzkové náklady)...

s pozdravom J. Boroň

presne tak, treba viac podkladov ku konzultacii danej situacie. urcite ak sa jedna o pamiatkovu zonu, ak je to v centre kosic, treba na to davat pozor. tymapdom nie je mozne menit strechu z sedlovej na rovnu. najlepsie pre teba bude ak mas viac otazok a nie si si isty oslovit niekoho tuna dole pisaneho uz, a dat si snim konzultaciu osobne, viac sa dozvies a viac otazok bude zodpovedanych. sa tesim ze konecne sa ludia zacinaju pytat odbornikov a nie sa sami hrat na architektov ci stavbarov:) pekny den vsetkym
moja reč...
Myslienku vystavby rodinneho som zatial zavrhol pan Boron, ale stranka ma zaujala a link na vasu stranku som posunul znamemu, ktory teraz kupil pozemok ide sa budovat. Dospievam k nazoru , ze vystavba podkrovneho bytu je pomerne dost komplexna a specificka zalezitost a zavisi na velkom mnozstve faktorov. A vidim, ze asi jeden z naj je vyber spravnej strechy. Myslim, ze budem postupovat tak, ze si vyhliadnem niekolko objektov v lokalitach, kde by som mal zaujem nieco take realizovat a nasledne by som si ich siel pozret s clovekom, ktory sa tomu venuje aby mi pomohol zvazit realne moznosti. Dakujem za vase rady a tipy. Velmi rad budem kludne spolupracovat s osobami tu uvedenymi, ktore sa touto oblastou zaoberaju.

Pozdravujem....

vidím, že už máte komplexný pohľad na vec.

Je mi potešením, keď sa dobra správa posunie ďalej. K Vašej výstavbe stavebný systém LOGsteel je vhodný aj na nadstavby bytoviek, priemyselných hál a pod. Hlavná výhoda je zaťaženie pôvodnej stavby (klasická stavba váži 100m2 cca 250-350t, naša skeletová 30-50t).

ešte maličkosť pre Vášho známeho pokiaľ sa v krátkej dobe rozhodne by som poveadl, že s nami sa momentálne oplatí stavať (získali sme v rámci špecifickej výzvy EU (lacný vyk. systém prevádzkové, ale aj vstupné náklady) dotáciu pre výskum (až do výšky 170€ na m2 zastavanej plochy)..., a samozrejme s vedením spol. sme schválili, že v zmluvu na výstavbu RD v tomto roku budú zvýhodnené, nie len tí, ktorí boli (alebo budú schválení Bruselom). TZN, že v cene nízko energetického domu, môže získať stavebník nulový, resp. pasívny dom. Ak by to bolo pre kamoša prínos, nech sa mi ozve. Avšak dom musí byť realizovaný do 2rokov.

J. Boroň, 0905443993, boron@logsteel.eu

 

Dobrý deň: výstavbu podkrovného bytu je účelné no zaléži aky máte životní štýl.

Podla toho sa dá uznať ći sú peniaze rozumne investované.

A samozrejme v akéj oblasti sa vám dobre býva.

Povedal som vám 3 základne otázky,ktoré treba vedie´t skôr ako sa rozhodnete.

Richard

Dobry den p. Marcel,

sice je tu tato diskusia uz dlhsie, a asi uz mate predstavu, ale mozno Vam moja skusenost nieco da.

- sam byvam v podkrovi, ktore som si nasiel a postavil

- postavil som este jedno podkrovie, kde som vybudoval 2 byty.

K otazke co je lacnejsie?

- ak beriete do uvahy cenu casu, ktory stravite pripravou a vybehavanim potrebnych povoleni a cenu vasej prace, tak rozhodne kupit byt je lacnejsie a hlavne rychlejsie a pohodlnejsie.

- podkrovny byt ak ma byt dobre a svedomito postaveny vyzaduje projektovu pripravu a urcite aj skusenosti pridu vhod.

- naproti tomu poskytuje takato realizacia prilezitost byvat podla vlastnych predstav a pri dobrej realizacii moze byt toto aj pridanou hodnotu, ktora sa moze prejavit v dobrej predajnej cene bytu.

 

Vela stastia zelam

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby