V dňoch 25. až 27.septembra sa tradične koná v hoteli SOREA MÁJ v nádhernom prostredí Jánskej doliny konferencia CHÉMIA 2019. Jej organizátormi sú Zväz chemického a farmaceutického priemyslu (ZCHFP) SR spolu so spolupracujúcimi organizáciami a odbornými garantmi. Hlavnými témami tohtoročného 14.ročníka sú Responsible Care (zodpovedná starostlivosť), environmentálna a chemická legislatíva.

Konferencia vytvára priestor na stretnutie zástupcov výrobcov, dovozcov, distribútorov a používateľov chemických látok a priemyselných zväzov. V súvislosti s prebiehajúcimi zmenami v chemickej legislatíve v EÚ poskytne priestor   na výmenu skúseností s implementáciou environmentálnej a chemickej legislatívy do praxe. Informuje o tom Ing. Silvia Surová, generálna sekretárka ZCHFP SR.

 

,,Prvý deň konferencie 25. septembra 2019 bude venovaný blokom: Responsible Care, Bezpečnosť chemických prevádzok, Obehová ekonomika a odpady, BAT a BREF, Emisie do ovzdušia, Nízkouhlíkové hospodárstvo. Druhý deň sa rozoberie odborná problematika v týchto sekciách: Centrálna evidencia nebezpečných zmesí, REACH, Biocídy, Bezpečný manažment. Posledný - tretí deň sa budú konať diskusie pri okrúhlych stoloch na témy Toxikologické centrá a Biocídy,“ uviedla S.Surová.

 

Dodala, že RESPONSIBLE CARE je iniciatíva chemického priemyslu, ktorej cieľom je neustále zvyšovať starostlivosť o životné prostredie, zdravie a bezpečnosť pri výrobe a používaní chemických výrobkov.

 

,,Na konferencii okrem iného v prvý deň odznejú informácie o celoeurópskom význame kampaní EU OSHA na ochranu zdravia a bezpečnosti pri  práci, o zákone o odpadoch a predchádzaní vzniku odpadov v SR, ale aj o príprave, cieľoch a princípoch obehovej ekonomiky, či nízkouhlíkovom hospodárstve. Druhý deň to budú informácie o toxikologických centrách, z  Európskej chemickej agentúry a o Národnom toxikologickom informačnom centre. Na programe sú aj nové povinnosti a informácie z chemickej legislatívy (klasifikácia látok, registrácia, jednotný identifikátor zmesí UFI, novinky z toxikologických testov, aktuálny stav pri biocídnych výrobkoch, kozmetické  výrobky a ich uvádzanie na trh EÚ. Nebudú chýbať ani správne prístupy k hodnoteniu pracovných rizík  ako prevencia možných poškodení zdravia z práce,“ povedala S.Surová.

 

Dodala, že prednášať budú domáci a zahraniční odborníci z medzinárodných organizácií (napr. Cefic-Európskej rady chemického priemyslu, z organizácií v ČR,...), firiem a korporácií, ale aj odborní pracovníci MŽP SR, MH SR a SIŽP.

      

ŠÚ SR v prvom polroku 2019 evidoval v chemickom a farmaceutickom priemysle celkovo 297 podnikov s počtom zamestnancov 20 a viac. V odvetví rafinovaných ropných

Zobrazenia: 165

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby