„Ak chceš mať nábytok podľa svojich potrieb, musíš si ho sám vyrobiť,“ odporúča japonský dizajnér Yo Shimada. Toto je päť dôvodov, prečo sa oplatí vyrobiť si vlastný stolík.

Radi by ste si vlastnoručne postavili originálny dizajnový stolík, ale neviete ako? Odpoveď ponúka nový projekt spoločnosti Hornbach v edícii DIELO 002, ktorá v spolupráci s japonským dizajnérom prináša možnosť vyrobiť si jedinečný kus nábytku – stolík Utsuri table. „Domácim majstrom chceme dať možnosť, aby svojimi remeselnými schopnosťami prebudili k životu kvalitný dizajn,“ hovorí David Kolář, marketingový riaditeľ spoločnosti HORNBACH pre Slovenskú a Českú republiku a dodáva: „Je remeselne náročný, nečakajte preto sadu pre rýchlu montáž. Výroba stolíka vyžaduje čas a precíznu prácu, ale veríme, že machri to zvládnu.“ Prijmete výzvu obidvoma rukami?

  1. DIZAJNOVÝ KÚSOK

Dizajnérske stolíky, ktoré si môžete bežne kúpiť, stoja v priemere niekoľko stoviek eur. Preto Hornbach oslovil renomovaného dizajnéra Yo Shimadu, aby navrhol stolík, ktorý si budú môcť ľudia vyrobiť sami. A navyše z bežne dostupných materiálov, ktoré si môžete kúpiť priamo v Hornbachu. Za necelých 155 € tak budete môcť mať doma originálny vlastnoručne vyrobený kúsok, ktorý bude zároveň odrážať neoceniteľnú hodnotu vašej práce a šikovnosti.  

  1. FAREBNÝ ODRAZ

Ak sa pustíte do výroby dizajnérskeho stolíka Utsuri table, stretnete sa s rôznymi technikami, ktoré vás možno prekvapia. Japonský dizajnér Yo Shimada sa napríklad rozhodol neobvykle pracovať so spodnou stranou stola, ktorá je väčšinou zanedbávaná. V tomto prípade je však nastriekaná krikľavo žiarivými farbami. Podľa polohy dosiek stola a dopadu svetla odrážajú tieto plochy svoju farbu na okolitý materiál. Práva vďaka tejto reflexii farba vynikne.  

  1. VHODNÝ DO KAŽDEJ MIESTNOSTI

Stolík Utsuri table je vytvorený tak, aby sa mohol prispôsobiť každej miestnosti. Doska sa skladá z troch prvkov, ktoré môžu byť ľubovoľne modulárne presúvané a ponúkajú rôzne výšky. Flexibilné nohy umožňujú voľný pohyb a otáčanie jednotlivých dosiek. Vďaka tomu môžete meniť jeho tvar a funkčnosť podľa svojich potrieb.

  1. PRIJMITE NOVÉ VÝZVY

Myslíte si, že vás ako skúseného domáceho majstra nič neprekvapí? Dokázali ste postaviť kus nábytku bez použitia skrutiek alebo klincov? Pri realizácii Utsuri table sa zoznámite s japonskou tradičnou nástrčnou technikou – kigoroshi. Pomocou okrúhlych tyčí dokážete spojiť jednotlivé diely a vytvoriť tak stabilný kus nábytku.

  1. ZAPOJTE PRIATEĽOV

Chceli by ste si vyrobiť vlastný stolík, ale nemáte stále čas? Skúste prepojiť to, čo vás baví s ľuďmi, s ktorými chcete tráviť voľný čas. Pri výrobe vlastného stolíka sa nemusíte zatvoriť do dielne, ale môžete si z neho spraviť príjemnú voľnočasovú aktivitu s priateľmi.

  

Všetok potrebný materiál na projekt Utsuri table nájdete na predajniach Hornbach alebo na eshope www.hornbach.sk. Tu si môžete zakúpiť box „HORNBACH edícia DIELO 002“ s podrobným pracovným postupom, šablónou pre vyrezanie konštrukčných dielov spolu s plaketou pravosti. Pracovný postup sa dá alternatívne stiahnuť v digitálnej podobe bezplatne na stránke: www.hornbach.sk/dielo. Na tejto internetovej stránke sa nachádza aj filmová dokumentácia k projektu.

Zobrazenia: 349

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby