Interiérový dizajn je samostatný odbor vrámci architektúry a stavebníctva. Dnes sa mu venuje ešte väčšia pozornosť, nakoľko štúdie dokazujú ako výrazne na nás vplýva prostredie a interiér, ktorý nás obklopuje. Správne rozložený nábytok a s citom vyberané dekorácie môžu pomôcť lepšej výkonnosti v práci alebo kvalitnejšiemu relaxu doma. Prečítajtesi typy ako pracovať s kvetmi a izbovými rastlinami u vás doma alebo v kancelárii.

Krásne a účelné zároveň

Primárne je vhodné si rastliny vyberať podľa vlastného vkusu, aby ste sa v miestnosti cítili príjemne. Zároveň treba však dbať na vlastnosti danej rastliny a vopred sa poradiť s odborníkmi v záhradníctve. Veľmi obľúbeným kvitnúcim interiérovým kvetom je kalanchoe vďaka svojej schopnosti dopĺňať energiu, naopak dracena a brečtan sú ideálnou voľbou ak chcete znížiť elektorsmog v miestnosti, predovšetkým v kancelárii alebo pracovni. Ak máte radi zmenu a čerstvé rezané kvety sú vám najbližšie, tak choďte do toho. Ide o časovo náročnejšiu variantu, ale každý týždeň nové kvety rozžiaria váš interiér ešte väčšmi.

Plánovanie a realizácia

Nič nenechávajte na náhodu a kombináciu nábytku s doplnkami a rastlinami si vopred dobre zvážte a premyslite. Na prvé skice vám postačí papier a ceruzka. Následne, keď bude vaša predstava jasnejšia využite voľne dostupné nástroje pre tvorbu 3D vizualizácií, ako napr. SketchUp.

Ak ste s návrhom spokojný, je čas prejsť do realizačnej fázy. Dnes si môžete objednať kvety online pohodlne z domu. Je však nutné vybrať správnu sezónu vzhľadom na objednávanú rastlinu.

Vybrať správne miesto je kľúčové

Umiestnenie je kľúčové, nakoľko rastliny vnášajú do interiéru dynamiku a život. Preto ako sa vraví „dvakrát meraj, raz rež“ je dôležité vnímať zariadenie interiéru nie len ako súbor nábytku, ale zároveň v kontexte kvetov, dekorácií, svietidiel, kobercov, či závesov. To sú detaily, ktoré vášmu domovu alebo kancelárií vnesú dušu.

Zobrazenia: 449

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby