Bratislava, 24. februára 2014 – Vplyv vonkajšieho hluku dokáže účinne eliminovať akustické sklo LamiGlass Acoustic od amerického producenta Guardian. Úroveň hluku v interiéri zníži o až o 51 decibelov. Konečná hodnota akustickej izolácie závisí hlavne hrúbky skla a zloženia zvukovo izolačnej fólie, ktorá sa používa pri výrobe. LamiGlass Acoustic je zároveň najľahším akustickým sklom na trhu, ktoré zároveň plní aj funkciu bezpečnostného skla.

Nedávny prieskum Európskej agentúry pre životné prostredie ukázal na Bratislavu, ako na najhlučnejšiu metropolu Európy. Merania ukázali, že hluk v niektorých uliciach dosahuje až 80 decibelov. Organizmus dlhodobo vystavený takýmto hodnotám môže utrpieť vážne ujmy a netýka sa to len sluchu.

Nadmerný hluk preukázateľne spôsobuje nespavosť, či poruchy sústredenia sa, neskôr aj migrény, vysoký krvný tlak a môže viesť k infarktu. Preto je potrebné faktor hluku zohľadniť už pri projektovaní budovy. Správny výber zasklenia môže priniesť užívateľov uchrániť nepohodlia a zdravotných ťažkostí.

Za svoje akustické vlastnosti vďačí vrstvám laminovaného skla, ktoré spája tenká plastová fólia. Práve tá zabráni rozpadu skla pri jeho prasknutí, nehrozia teda zranenia z črepín. Síce tenká, ale veľmi pevná plastová vrstva vo vnútri skla takisto výrazne sťaží zlodejom vniknutie do budovy rozbitím okna. Sklo s fóliou tiež chráni interiér pred UV žiarením. U najtenšieho, 6 mm prevedenia, prepustí len 4 % UV lúčov.

Ďalšou veľkou výhodou skla LamiGlass Acoustic je jeho farebná neutralita, ktorá prináša výbornú úroveň transparentnosti. Najmä u hrubších laminovaných skiel predstavovala priepustnosť svetla problém, LamiGlass Acoustic však tento problém prekonal. Výsledkom je viac svetla v interiéri.

LamiGlass Acoustic je sklo určené pre všetky typy budov v rušných oblastiach, industriálnych zónach, v blízkosti frekventovaných ciest, letísk a podobne. Je vhodné na zasklenie rezidenčných budov, biznis centier, škôl či nemocníc a všetkých objektov, kde nadmerný hluk môže predstavovať problém.


O spoločnosti Guardian

 

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na www.guardian.com.

Zobrazenia: 263

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby