Dňa 14. marca štartuje prvý ročník Building Efficiency Awards (BEFFA), medzinárodnej súťaže moderných stavebných projektov s výnimočnou energetickou, konštrukčnou a architektonickou hodnotou. Odborným garantom súťaže BEFFA je Vysoké učení technické v Brne, Fakulta stavebná. Stavebne unikátne projekty môžete prihlásiť do krajských kôl súťaže do 30. júna 2012.
„Zmyslom súťaže je predovšetkým snaha zviditeľniť súčasné unikátne architektonické projekty a priblížiť ich viac širšej verejnosti. Energetickými kritériami hodnotenia sa snažíme poukázať na ich dôležitosť pre súčasnú i budúcu architektúru. Jedným z čiastočných cieľov súťaže je tak aj podpora cieľov európskej smernice 20-20-20 o energetickej náročnosti budov,“ hovorí predseda poroty a zástupca odborného garanta súťaže Jiří Hirš.
Energetická smernica 20-20-20 predstavuje pre krajiny EÚ záväzok znížiť do roku 2020 emisie skleníkových plynov i celkovú spotrebu energie aspoň o 20 % a tiež cieľ dosiahnuť k tomuto dátumu aspoň 20% podielu energie dosiahnutej z obnoviteľných zdrojov.


Do Building Efficiency Awards 2012 je možné prihlásiť stavby zrealizované na území Českej a Slovenskej republiky od 1. januára 2010 do 30. júna 2012. Súťaž prebieha v dvoch fázach. Prvé kolo na regionálnej úrovni sa bude konať vo vybraných kategóriách vo všetkých českých a slovenských krajoch. V tejto fáze môžete prihlásiť energeticky či architektonicky výnimočné projekty v kategóriách rodinné a bytové domy, nebytové budovy alebo rekonštrukcie (bytové i nebytové). Regionálni víťazi následne postúpia do medzinárodného česko-slovenského kola, z ktorého v novembri vzídu celkoví víťazi v každej kategórii.
Finálového kola sa budú môcť v zvláštnej kategórii zúčastniť aj študentské stavebné projekty prihlásené do 30. júna 2012. V ich prípade však nie je podmienkou prihlásenie ich realizácie. Okrem týchto projektov budú vo finálovom kole zvlášť hodnotené aj drevostavby prihlásené do ktorejkoľvek kategórie krajského kola. Viac o podmienkach nájdete na webovej stránke súťaže .


Generálnym partnerom súťaže BEFFA je skupina Saint-Gobain a jej spoločnosti Isover, Rigips a Weber. Skupina Saint-Gobain patrí medzi 100 najväčších svetových korporácií a pôsobí v 64 krajinách sveta. Ako celosvetový líder v oblasti bývania a stavebníctva navrhuje, vyrába a dodáva stavebné materiály a inovatívne riešenia smerujúce ku komfortnému bývaniu. „Ide o ucelený koncept, ako pre novostavby, tak aj pre rekonštrukcie existujúcich objektov, smerujúci k výraznému zníženiu ich energetickej náročnosti, lepším akustickým parametrom, trvale vysokej kvalite vnútorného prostredia a vyššej požiarnej bezpečnosti stavieb. A to všetko za optimálnych investičných a prevádzkových nákladov garantovaných po celú dobu životnosti. Súťaž BEFFA je postavená na rovnakých princípoch, preto sme ju veľmi radi podporili,“ hovorí zástupca generálneho partnera, obchodný a marketingový riaditeľ divízie Isover Libor Urbášek.

 

Kontakt: Silvia Hudáčková, Heretic PR,

press@beffa.eu, +420 722 224 288

Úsporná stavba rodinného domu - nízkoenergetický dům - snižte své náklady za energie.

Zobrazenia: 387

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby