Bezpečnostné okno MAKROWIN SAFE získalo čestné uznanie veľtrhu CONECO

Certifikované bezpečnostné okno od Makrowinu nevylomili ani za 45 minút

 

Čestné uznanie veľtrhu CONECO 2016 získalo certifikované bezpečnostné okno MAKROWIN SAFE, za aplikáciu bezpečnostných prvkov do drevohliníkového okna. Výrobca a vystavovateľ Makrowin, s. r. o., Detva vzbudil na tohtoročnom veľtrhu CONECO-RACIOENERGIA najväčší záujem verejnosti práve týmto výrobkom. Firma vo svojom stánku predvádzala vylamovanie tohto okna s bežným zlodejským náradím, ale ani za 45 minút sa to nepodarilo nikomu – ani z firmy, ani skúšajúcim záujemcom z obecenstva. Návštevníci sa tak presvedčili na vlastné oči, že kvalitné bezpečnostné okná sa oplatia.

 

Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s. r. o, Detva k tomu hovorí: „Naše okno je certifikované na triedu odolnosti RC2. Pri skúškach v tejto triede musí okno vydržať tri minúty aktívneho vylamovania zlodejom (max. 15 minút aj s prestávkami). Naše - na základe nemeckej normy certifikované drevohliníkové okná, poskytujú spoľahlivú ochranu a dostatočnú odolnosť voči vlámaniu s použitím bežného vlámačského náradia – dláta, veľké skrutkovače a kliny. Navyše vlámač nesmie robiť hluk, inak ho začujú domáci alebo susedia - a naše okno sa nedá bez hluku vylomiť, ani rozbiť a to ani s použitím špeciálnych náradí. Makrowin tak svojim zákazníkom prináša ako prvý na slovenskom trhu certifikované drevohliníkové bezpečnostné okná a balkónové dvere, ktoré sú odolné voči skúseným vlamačom s použitím náradia, ako skrutkovač, páčidlo, klin a pod. Sme veľmi radi, že tento pokrokový výrobok ocenila čestným uznaním aj odborná komisia veľtrhu CONECO.“

 

Výrobca Makrowin v popise tohto okna uvádza: ,,MAKROWIN SAFE je bezpečnostné drevohliníkové okno s izolačným trojsklom, vhodné aj pre nízkoenergetické a pasívne domy. Okno je vyrábané spoločnosťou Makrowin v licencii SIEGENIA-AUBI KG. Okno je certifikované v triede odolnosti RC1, RC2 / RC2N podľa normy DIN EN 1627:2011-09 a významnou mierou prispieva k bezpečnému bývaniu a ochrane majetku. Vyznačuje sa vysokou odolnosťou voči vlámaniu. Jeho bezpečnostná úprava nie je viditeľná a nijakým spôsobom nenarúša dizajn z interiéru alebo exteriéru. Okno je možné pripojiť na zabezpečovacie zariadenie objektu pomocou trojokruhového pripojenia. Bezpečnostné okno, prepojené na zabezpečovacie zariadenie, tvorí ideálnu bariéru pred vlamačmi a neplánovanou návštevou.“

Firma MAKROWIN, s. r. o., dostala licenciu na vyhotovenie drevených a drevo-hliníkových prvkov na ochranu proti vlámaniu (podľa nemeckej normy DIN EN 1627: 2011-09) na základe licenčnej dohody s firmou SIEGENIA-AUBI KG. Zhoda sa podľa normy týka okien, balkónových dverí a posuvných dverí z dreva a ich variantov s hliníkovým opláštením pre systémy: MAKROWIN 78, MAKROWIN 88, MAKROWIN 88G2, HS PORTAL, HS PORTAL ALU.

 

,,Okná a balkónové dvere vymenovaných systémov sú vyrobené z lepených lamelových drevených profilov. Rohové spoje profilov sú vytvorené čapovaním a lepené konštrukčným lepidlom pre skupinu namáhania D4 podľa STN EN 204. Styk rámu a krídla okna je tesnený v stredovej a vnútornej zóne tesniacimi profilmi AC (TPE), dodávateľa DEVENTER. V základnom vyhotovení sú zasklievané izolačným trojsklom s deklarovaným Ug = 0,6 – 0,5 W/(m2K). Sú vybavené celoobvodovým kovaním SIEGENIA,“ opísal certifikované výrobky D. Majer.

 

,,Názorné ukážky odolnosti našich bezpečnostných certifikovaných drevohliníkových okien voči vlámaniu presvedčili návštevníkov, že kvalitné okná naozaj odolajú násilným pokusom o prekonanie. Týmito výrobkami reagujeme na požiadavky trhu a skutočnosť, že počet vlámaní cez okná neustále rastie. Až 82 % zlodejov si na vlámanie vyberá práve okná a balkónové dvere a takéto výrobky im dokážu dlho odolávať. Práve toto je cesta na ochranu majetku a zdravia aj v oblasti doteraz zanedbávanej bezpečnosti okien. Čo iného, ak nie bezpečnosť obydlia by malo byť na  prvom mieste? Za kvalitu a dodatočné technické opatrenia je však nutné si niečo priplatiť. Naše okná sú však nielen bezpečné, ale aj kvalitné, pekné a s vynikajúcimi tepelno-technickými parametrami,“ uzatvára D. Majer.

 

Makrowin, v spoločnom stánku so svojimi partnermi, tento rok ďalej vystavoval produkty pre nízkoenergetické a energeticky pasívne stavby, predovšetkým drevohliníkové okná pre pasívne domy MAKROWIN THERMOSCUDO, inovatívny rad drevohliníkových okien MAKROWIN UNI-ONE, novú generáciu drevohliníkových posuvných dverí MAKROWIN HS PORTAL, ale aj vlani ocenené inovatívne vchodové dvere MAKROWIN TapDoor.

 

Makrowin na výstave predstavil zo širokej škály svojej produkcie aj: 

MAKROWIN CLASSIC - drevohliníkové okno s dlhou životnosťou

MAKROWIN QUADRAT - drevohliníkové okno s ostrými líniami bez oblých tvarov MAKROWIN QUADRAT FB - drevohliníkové okno s moderným tvarom

MAKROWIN INTEGRAL - drevohliníkové okno so skrytým krídlom pre modernú architektúru

MAKROWIN RETRO - drevohliníkové okno určené pre historické budovy a repliky starých okien.

MAKROWIN BRONZ - okno s originálnym bronzovým plášťom - vďaka bronzovej patine pôsobí okno originálnym dojmom starobylosti.

MAKROWIN 88 špičkové okno vhodné pre nízkoenergetické domy

MAKROWIN 88G2 drevené okno pre pasívne domy s certifikátom PHI

 

Viac informácií je na: www.makrowin.sk, alebo na tel.: +421 45 5455346, e-mail: info@makrowin.sk

Zobrazenia: 586

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby