Na Slovensku, v Galante je ďalšia stavba ohrozujúca ľudí - budova Galandia.

Stavba bola financovaná z fondov EU a po ôsmich rokoch prevádzky je na spadnutie. Statik zodpovedný za nosnú konštrukciu už nežije, architekt nebol autorizovaný architekt (inžinier) s platným osvedčením pre projektovanie nosných konštrukcií. Investor navyše doposiaľ ľudí klamal, že v "Thermal centrum" má liečivú termálnu vodu.

Strecha budovy sa môže každú chvíľu zrútiť...

Galandia. Snímka: TASR/Henrich Mišovič

Kto za to môže ?

1. Statik - lebo poddimenzoval nosnú konštrukciu.

2. Architekt - lebo precenil svoju slabú úroveň projektovania a odborného poznania.

3. Investor - lebo bol taký naivný, že si vybral "architekta - amatéra", ktorý nemá oprávnenie na projektovanie.

4. Politici, poslanci NR SR - pretože nie je vôľa terajšej poslaneckej garnitúry schváliť taký stavebný zákon, ktorým by sa zabránilo fušovaniu projektov stavieb amatérmi bez platných osvedčení.

5. Obyvatelia Galanty - lebo si zvolili v komunálnych voľbách takých zástupcov, ktorí svojou činnosťou presadili fušerský projekt kúpaliskovej budovy a premrhali peniaze z fondov EU, ktoré možno budú musieť byť vrátené...(zaplatia to v konečnom dôsledku obyvatelia Galanty formou zvýšenia daní a poplatkov za komunálny odpad...)

Kolegovia projektanti, stavitelia i stavebníci urobme všetko preto, aby k podobným MEGAŠKANDÁLOM už nedochádzalo !

Blížia sa voľby do NR SR - zvoľme si konečne takých zástupcov, ktorí budú ochotní presadiť nový a lepší stavebný zákon, aby stavby nepadali a skutoční profesionáli v stavebníctve boli oceňovaní a nie diskriminovaní (diskriminovaní sú preto, lebo súťaže sú postavené jednostranne tak, že jediným kritériom je cena projektu - a teda vyhráva najlacnejší, a nie najlepší, výsledkom sú novostavby v havarijnom stave len pár rokov po kolaudácií).

Pekár nech pečie chlieb, lekár nech lieči, a projekty nech projektujú autorizovaní architekti a autorizovaní stavební inžinieri ! Kolegovia, 5.3.2016 neseďte doma, ale príďte voliť !

Dosť bolo spadnutých a havarijných stavieb !

Zobrazenia: 489

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby