Najväčším problémom súčasných zákazníkov je, ako si majú vybrať z neprehľadnej ponuky stoviek výrobcov, predajcov a dodávateľov akýchkoľvek výrobkov. Zvlášť to platí pri stavebných výrobkoch a materiáloch, ktoré majú slúžiť nielen počas života ich nadobúdateľa, ale aj pre ďalšie generácie. Najväčšou chybou je ulakomiť sa na najnižšiu cenu. Kvalita niečo stojí a preto treba dobre zvažovať všetky argumenty za a proti. Pri dlhodobých investíciách je namieste poradiť sa s odborníkmi a dať aj na skúsenosti a referencie užívateľov. Synonymom najvyššej kvality je popredný slovenský výrobca drevených a drevohliníkových okien - spoločnosť Makrowin, s.r.o., Detva. Vybrali sme desať dôvodov, pre ktoré sa oplatí spoľahnúť sa na túto firmu.

Prečo si zvoliť výrobky od spoločnosti  Makrowin? 

Odpovedá riaditeľ Makrowin, s.r.o. Dušan Majer:

Pre spokojnosť zákazníkov

V tradičnom dotazníku, ktorý firma rozoslala všetkým zákazníkom, ktorí si v roku 2015 zakúpili jej výrobky, vyjadrilo s nimi spokojnosť neuveriteľných 100 % zákazníkov.        Veľmi spokojných bolo pritom 86,4 % a spokojných 13,6 % respondentov. Až 100 % zákazníkov by pritom odporučilo výrobky firmy Makrowin svojim známym. Takmer 60 % zákazníkov sa rozhodlo obrátiť na Makrowin pri kúpe okien na základe priaznivých referencií od svojich známych. Prostredníctvom  internetu si vyhľadalo informácie o firme 45,5 %, z prezentácie produktov na výstavách ju poznalo 13,6 % a z tlače 4,5 % respondentov. Nezmenili sa ani najviac preferované vlastnosti pri kúpe okien: kvalita, funkčnosť a tepelnoizolačné parametre. S montážnymi prácami a servisom výrobkov spoločnosti bolo veľmi spokojných a spokojných viac ako 90 % zákazníkov a nespokojný nebol nikto. 

Pre najvyššiu kvalitu

Napriek tomu, že Makrowin vyrába iba kvalitatívne najvyššie druhy výrobkov, ktoré si vyžadujú vysoké vstupné náklady a preto nemôže mať realizačné ceny nízke, neprejavil s nimi nespokojnosť ani jeden zákazník. V spomínanom dotazníku bolo s cenami spokojných 59 % respondentov a veľmi spokojných 13,6 %. Sú to priam neuveriteľne dobré čísla, ale patria zákazníkom, ktorí si okná už dali namontovať. Tí záujemcovia, pre ktorých bola cena vzhľadom na ich možnosti príliš vysoká si ich neobjednali a dali prednosť lacnejšej alternatíve. Našťastie je už aj na Slovensku preč doba, kedy jediným kritériom bola najnižšia cena. Zákazníci, ktorí si výrobky firmy kúpili, patria medzi tých, pre ktorých najvyššou prioritou je kvalita.

Pre trendovosť a inovatívnosť

Súčasným zákazníckym trendom sú pekné a kvalitné okná s najvyššími úžitkovými vlastnosťami. Také sú hlavne moderné drevohliníkové okná, ktoré zároveň vyhovujú požiadavkám zákazníkov, aby ich okná mali minimálne nároky na údržbu a dlhú životnosť. Navyše majú dobré tepelno-technické parametre, zvukovú nepriezvučnosť, vodotesnosť, odolnosť voči zaťaženiu vetrom a bezpečnosť. Pre spomínané vlastnosti si získavajú čoraz väčší podiel na trhu nielen v zahraničí, ale aj na Slovensku.

Pre najširšiu ponuku drevených a drevohliníkových okien

Makrowin, s.r.o., je spoločnosť, ktorá je od roku 1997 významným slovenským výrobcom drevených okien. V súčasnosti vyrába 23 produktov drevených a drevohliníkových okien, čo je najširšia ponuka takýchto okien na Slovensku. Vyrába aj presklené posuvné dvere a je dodávateľom doplnkov k oknám, akými sú interiérové a exteriérové parapetné dosky, siete proti hmyzu, interiérové a exteriérové tienenie. Firma je dlhoročným členom Zväzu spracovateľov dreva SR a držiteľom certifikátu systému manažérstva kvality. 

Pre vynikajúce referencie od odberateľov, dodávateľov, projektantov a zákazníkov 

Na stránke http://www.makrowin.sk/o-spolocnosti/referencie/ sú vybrané referencie od spokojných obchodných partnerov i užívateľov. Zástupca jednej z dodávateľských firiem Tremco illbruck Vladimír Nemčok hovorí: ,,Za všetko hovorí ich parádny vstup na trh v USA. MAKROWIN je nositeľom a najmä propagátorom myšlienok týkajúcich sa správnej montáže okien a dverí. Svoje pracovné postupy a produkty verejne prezentuje, čím nepriamo pôsobí na zvyšovanie kvalitatívnej úrovne celého odvetvia, v ktorom pôsobí a súčasne zabezpečuje šírenie nových informácií, trendov a skúseností medzi potencionálnych zákazníkov.“ 

Slovenský architekt Fero Lehocký dopĺňa: ,,V našom ateliéri projektujeme domy pre náročných klientov, ktorí si potrpia na kvalitu. Ak niekto z našich klientov chce kvalitné drevené alebo drevohliníkové okná, rovno im odporúčam Makrowin, pretože viem, že dodajú kompletný servis – od kvalitných okien, cez poradenstvo až po montáž, dokonca aj s tieniacimi systémami.“

Pridáva sa aj Američan Steven Baczek, architekt z Bostonu v Massachusetts: ,,Zistil som, že Makrowin okná sú jedny z najlepších okien, s ktorými som kedy pracoval. Ich výnimočnú krásu v kombinácii s bezkonkurenčnými vlastnosťami (výkon) z nich robí bezkonkurenčnú voľbu – jednoducho nádhera!“

Z ohlasov od zákazníkov je tu názor Ľuboša Kravára: ,,Ich výrobky sa svojou cenou pohybujú skôr na hornej hranici spektra. Zato však môžete očakávať profesionálny prístup a kvalitu počas celého procesu, pokiaľ s vami budú v kontakte. Od úvodného poradenstva, cez výrobu až po montáž a osadenie ich výrobkov priamo na stavbe.“

Ďalšie zákaznícke postrehy pridáva Anton Forró: ,,MAKROWIN má vlastný obchod, výrobu aj servis, takže pri tomto produkte idete na istotu.“

Pretože Makrowin okná sú investíciou pre viac generácií

Dnešné moderné drevohliníkové okná majú životnosť rovnako ako celá stavba a nepotrebujú ani zvláštne ošetrovanie, ani výmenu v dôsledku opotrebovania. Ak sú správne navrhnuté, vyrobené a osadené, predstavujú dobrú investíciu, ktorá sa majiteľovi rokmi vráti v podobe ušetrených nákladov v zime na kúrenie a v lete v kombinácií s exteriérovým tienením na chladenie.

Pretože Makrowin okná a dvere šetria zákazníkom peniaze

Tepelnoizolačné vlastnosti okien z produkcie spoločnosti Makrowin sú synonymom kvality a sú merateľné úsporou energií v dome. Majú nielen dobre tepelnotechnické parametre, ale aj zvukovú nepriezvučnosť, vodotesnosť, odolnosť voči zaťaženiu vetrom a bezpečnostné parametre. Správnou skladbou konštrukcie okna je možné docieliť, aby zimné straty boli čo najmenšie a letné prehrievania minimálne. Okno sa skladá z rámu a krídla, vyjadrené súčiniteľom prechodu tepla Uf. V krídle je namontované trojsklo, ktoré  je najdôležitejším prvkom, pretože tvorí cca 70 - 80 % skladby okna a prináša najväčšie tepelné straty aj energetické zisky. Minimálna povrchová teplota izolačného skla musí byť 12,6 °C, inak sa okná začnú rosiť. Kvalita skla je vyjadrená súčiniteľom prechodu tepla zasklením Ug. Vrcholom pokroku sú v súčasnosti kombinované okná z rôznych materiálov, so sklenenou výplňou s niekoľkými vrstvami a izolačnými inertnými plynmi. Preto je v záujme užívateľa, resp. investora, aby uprednostnil šetrenie prevádzkových nákladov pred najvýhodnejšou cenovou ponukou.

Pre ekologickosť výroby i užívania

Používaním vodou riedených lazúr sa odstránila najväčšia záťaž životného prostredia. Makrowin používa iba nátery od rakúskej spoločnosti ADLER. Tieto výrobky si zachovávajú prírodnú krásu dreva a jeho tepelné a technické vlastnosti.

Pri drevohliníkových oknách  sú zvonku okná hliníkovým systémom chránené pred vplyvmi počasia. Z vnútornej strany si okno zachováva svoju prírodnú krásu, štruktúru, pocit tepla a farebnej kombinácie s interiérom. Vonkajšie hliníkové obloženie zasa chráni drevo napríklad pred UV žiarením, vlhkosťou a niekoľkonásobne predlžuje jeho životnosť. Konštrukčným spojením oboch materiálov si okno zachováva najlepšie vlastnosti z oboch, umožňuje plynulé odvetrávanie medzipriestoru a tak sa v ňom zabraňuje kondenzácii vodných pár a tvorbe plesní. Pri hliníku je to minimálna náročnosť tohto materiálu na údržbu, farebná stálosť, dobrá kombinovateľnosť s prvkami fasády.

Pretože kvalitu ocenili aj v USA, kam ide tretina produkcie

Makrowin tradične boduje v USA, kde sa presadzuje nielen kvalitou svojej produkcie, ale aj schopnosťou plniť špecifické požiadavky odberateľov. Po takých lahôdkach ako boli imitácie gilotínových okien, či historických okien na starých budovách a dodávkach vysokotesných úsporných okien pre pasívne domy, získala tento rok firma objednávku na atypické bronzovo-drevené okná. Vonkajší rám okien je zo špeciálnej mosadznej zliatiny a má typický odtieň - starožitný bronz ktorý vzniká z oxidácie bronzu a ochráni okná spoľahlivejšie ako náter. Z vnútornej strany sú okná zhotovené zo smrekového dreva a vybavené sú izolačným trojsklom s vynikajúcimi tepelno-izolačnými parametrami.

Pre certifikáty a ocenenia

Makrowin má ako jeden z mála výrobcov drevených okien zavedený certifikovaný systém manažérstva kvality STN EN ISO 9001:2009. O kvalite výrobkov svedčí aj to, že drevené okno MAKROWIN 88 získalo od Prezídia nadácie Slovak Gold 26. 11. 2007 Certifikát a Zlatú medailu Slovak Gold, ktorej platnosť bola dvakrát predĺžená do roku 2012. To je maximálna doba, akú môže mať jeden výrobok zlatú medailu. Žiadne iné okno na Slovensku, či už drevené, hliníkové, alebo plastové, nezískalo toto ocenenie. Medzi najväčšie úspechy, ktoré Makrowin dosiahol, patrí certifikát z PHI Darmstadt (Passivhaus institut Dr. Wolfgang Feist). Tento certifikát získal v roku 2008 v tom čase ako jediná výrobná spoločnosť v celej východnej Európe, keď ich drevené okno (drevený rám) Makrowin 88G2 splnilo náročné kritériá posúdenia vhodnosti použitia v domoch s extrémne vysokými nárokmi na tepelnoizolačné vlastnosti. Certifikát je platný dodnes. Certifikované bezpečnostné okno MAKROWIN SAFE získalo tento rok  Čestné uznanie veľtrhu CONECO 2016, za aplikáciu bezpečnostných prvkov do drevohliníkového okna. Pred rokom získali čestné uznanie veľtrhu CONECO/RACIOENERGIA 2015 drevohliníkové vchodové dvere, ktoré môžu byť vybavené aj s LED podsvietením s programovaním a aj otváraním pomocou smartfónu, keď odborná porota ocenila pokrokové riešenia exponátu.

Viac informácií je na: www.makrowin.sk , alebo na tel: +421 45 5455346,
e-mail: info@makrowin.sk

Zobrazenia: 222

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby