Úsporu 6000 až 20 000 EUR na jeden dom z novej kolekcie prináša zákazníkom v akcii, trvajúcej do konca júna 2014, najväčší slovenský výrobca nízkoenergetických a pasívnych domov ForDom, s.r.o., Zvolen. Umožnili to dva nové konštrukčné systémy DIFUCELL a EFEKTIV, ktoré predstavil výrobca vo svojej kolekcii atraktívnych domov a ktoré navyše výrazne šetria náklady na energie, pri zachovaní vysokej kvality použitých materiálov. Autormi novej kolekcie sú  renomovaní slovenskí architekti Pavol Pokorný, František Lehocký, Kubiš Kupec a Bjorn Kierulf, ale časť pochádza aj z vlastnej dielne. Ďalšou novinkou spoločnosti ForDom, ako jedinej na trhu, je garantovaná spotreba energií. Pri všetkých katalógových pasívnych stavbách ForDomu sa náklady pohybujú na úrovni 50 - 70 kWh, oproti 200 – 250 kWh pri klasických domoch. Informoval o tom marketingový riaditeľ ForDomu Branislav Kuzma.

 

,,Konštrukcia Difucell je navrhnutá podľa hesla profesora Tyvoniaka – menej dreva do drevostavieb, je vizuálne čistá, použité sú len prírodné materiály, bez potenciálneho formaldehydu. Je maximálne difúzne otvorená smerom von. Táto nová stena Rigips Stabil prináša mnoho zlepšených vlastností a parametrov s nižšou prácnosťou vo výrobe a pri zachovaní cenovej úrovne. Má testované a certifikované pevnostné a požiarne vlastnosti, vnútorné povrchy sú jednoznačne rádovo pevnejšie. Celková cena novej obvodovej steny nie je vyššia ako jej predchodcu, možno povedať, že je teoreticky o 5-10 % lacnejšia v priamych materiálových nákladoch,” opísal B. Kuzma.

Drevostavby ForDomu na kľúč začínajú od 1000 eur za m2 úžitkovej plochy a  kompletná cena na kľúč pri najväčších z nich vychádza okolo 150 tis. eur. Treba však zdôrazniť, že cena je už konečná a garantovaná. V cene sú zahrnuté všetky náklady, od výkopových prác, základovej dosky, cez dokončovacie práce, sanitu, podlahy, až po poradenstvo v potrebnej dokumentácii, či zabezpečenie projektov a stavebného povolenia. Zahŕňa nielen DPH, ale aj moderné vykurovacie systémy, ktoré zaručujú garantovanú spotrebu všetkých energií v dome na úrovni cca 60 – 100  eur mesačne.

„Pokiaľ na základe predpokladaných ročných nákladov na energie, podľa empirických výpočtov v kW/hodinách, dôjde k ich zvýšeniu, firma vyplatí zákazníkovi tento rozdiel po dobu 5 rokov. Pritom bývanie v nízkoenergetickom drevodome je mimoriadne zdravé a vhodné aj pre alergikov, použité materiály garantujú ich zdravotnú nezávadnosť. Firma poskytuje aj 35-ročnú záruku na hrubú stavbu a 5 rokov záručnú dobu na inštalované profesie,“ doplnil B. Kuzma.

 

Poukázal aj na to, že ak chce záujemca ešte tento rok bývať vo vlastnom, firma je schopná mu postaviť dom na kľúč podľa gusta a peňaženky, už za 3-4 mesiace. K tomu si však musí pripočítať nevyhnutný čas na vybavenie stavebného povolenia, príp. na kúpu pozemku. Pokiaľ nechce čakať, alebo nemá vybratý pozemok, môže si kúpiť rovno hotový dom aj s pozemkom, ktorý ForDom ponúka už postavený, napríklad v obci Očová.

 

„Záujemcovia o drevostavby môžu využiť aj mimoriadne priaznivú situáciu na trhu s hypotekárnymi úvermi, ktoré sú v súčasnosti najnižšie v histórii a mnohé banky ich garantujú už na úrovni 2,5 % ročne. Mladí ľudia do 35 rokov majú ešte zvýhodnené hypotekárne financovanie s bonifikáciou od štátu a môžu tak dosiahnuť ešte nižší úrok,“ konštatoval B. Kuzma.

 

Atraktívna kolekcia nízkoenergetických a pasívnych domov zahŕňa typové montované domy z  katalógového portfólia, s úžitkovou plochou od cca 80 do 160 m2. Je vytvorená z vybraných domov z celých radov v akciových cenách, od  prízemných bungalovov pre 3 až 4 člennú domácnosť, cez tzv. skladačky Puzzle pre mladých a aktívnych ľudí, až po veľké stavby s úžitkovou plochou cca 200 m2  pre najnáročnejších zákazníkov. Obsahuje aj rôzne varianty pasívnych domov ECOCUBE.

 

ForDom, s.r.o., Zvolen je vedúcou slovenskou firmou na trhu nízkoenergetických a pasívnych domov, ktorých vlani postavila viac ako 30 a má za sebou stovky stavieb, okrem iného, v rakúskych mestách Hainburg, Kittsee, Pama, Gattendorf, Berg a vo Francúzsku. Za minulý rok spoločnosť dosiahla tržby v hodnote 3 255 108 Eur. Všetky výrobky majú certifikáty Zväzu spracovateľov dreva (ZSD) SR a Inštitútu energeticky pasívnych domov (IEPD), ktoré zaručujú ich kvalitatívne vlastnosti. Tieto certifikáty sú zároveň garanciou pre financujúce banky, ktoré tak môžu poskytnúť zvýhodnené úvery už počas výstavby. V prípade hypoték od VÚB Banky a Slovenskej sporiteľne, je možnosť zabezpečenia len financovanou nehnuteľnosťou a vlastným pozemkom, ktorý nie je zaťažený záložným právom.

Zobrazenia: 273

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby