Aktuálny architektonický trend sú veľké presklené plochy, ktoré vytvárajú elegantný prechod medzi interiérom a exteriérom, zabezpečujú množstvo svetla a čerstvého vzduchu. Významne tak ovplyvňujú zdravie a pohodu obyvateľov domu. V súčasnosti existuje na trhu viac typov profilov paralelne posuvných dverí. Jeden z najužších rozmerov obvodového rámu a lepší vizuálny dizajn poskytujú drevohliníkové profily spoločnosti Mirador.

Paralelne posuvné steny, známe aj ako HS portály, rozširujú za príjemného počasia dispozíciu domu smerom von. Vďaka drevohliníkovému profilu sa obvodový rám konštrukcie zmenší na minimum a presklená plocha tak vytvorí dokonalý panoramatický efekt. „V prípade drevohliníkových profilov vieme oproti plastovým alebo dreveným profilom zmenšiť obvod rámu až o 15 cm z každej strany,“ vysvetľuje Ľubomír Svetlík, konateľ spoločnosti Mirador. Spoj
ením drevenej konštrukcie s hliníkovým profilom na exteriérovej strane vzniká dokonalá synergia, ktorá vytvára výborné tepelnoizolačné vlastnosti. Hliníkový profil zabezpečuje vynikajúcu odolnosť proti poveternostným vplyvom, mechanickému poškodeniu a minimálnu náročnosť na údržbu a ošetrovanie. Drevo zas plní nosnú funkciu, zabezpečuje tepelno-technické parametre a esteticky dotvára interiér.

„V súčasnosti je dopyt po úzkych drevohliníkových profiloch, ale treba dopredu myslieť aj na tienenie. Špeciálne pri takých veľkých presklených plochách. Paralelne posuvné steny vieme dodať na požiadavku klienta priamo s namontovanými sieťkami proti hmyzu a hliníkovými exteriérovými žalúziami,“ radí Ľubomír Svetlík.

Od podlahy až po strop

Paralelne posuvné steny s drevohliníkovým profilom umožňujú realizovať veľkorysé presklené plochy až do výšky stropnej konštrucie a šírky neuveriteľných 19 metrov! Maximálna šírka jednej časti môže byť 5 metrov bez použitia predeľovacej priečky. Môžete si tak vychutnávať naozaj neobmedzený výhľad na okolitú krajinu alebo záhradu. „Medzi veľké výhody panoramatického HS portálu patrí rovnaká línia interiérovej a exteriérovej podlahy s plynulým prechodom. Vytvára tak bezbariérový vstup na terasu alebo do interiéru,“ hovorí Ľubomír Svetlík. Farbu hliníkového rámu je možné si vybrať z celej škály farieb stupnice RAL, pričom sa používajú matné odtiene. Na výber sú rôzne odtiene aj z klasických štruktúrovaných povrchových farieb.

 

Rôzne možnosti ovládania

Dvere sa pohybujú po súbežnej koľajnici umiestnenej v konštrukcii rámu a efektívne šetria priestor. Možno ich ovládať jednoducho jednou rukou. Okrem manuálneho otvárania je možné použiť elektrické otváranie pomocou diaľkového ovládania. Ďalšou možnosťou je nastaviť otváranie a zatváranie dverí pomocou otlačku prsta obyvateľov domu. Bezpečnostný prvok predstavuje špeciálna vetracia mriežka, ktorá je zapustená v obvodovom ráme. Pri konkrétnej polohe kľučky sa vetracia mriežka automaticky vysunie spoločne s krídlom. Tá zároveň zabraňuje vniku hmyzu alebo hlodavcov do domu. Vďaka konštrukcii zdvižno-posuvného mechanizmu je manipulácia s dverami jednoduchá a bezpečná.

Viac informácií na www.mirador.eu

Zobrazenia: 678

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby