Ešte tento rok môžete bývať vo vlastnom kvalitnom pasívnom drevodome

Využite zimu na obstaranie pozemku a objednajte si dom na kľúč od M-House

 

Chceli by ste sa ešte v tomto roku sťahovať do vlastného, nového, zdravého a úsporného rodinného domu? Stačí ak máte pozemok, alebo využite zimu na jeho nájdenie a  kúpu, konzultácie s architektom a vybavenie stavebného povolenia. Nie je pritom nutné, aby ste to všetko absolvovali sami. Ak sa obrátite na firmu M-House, s. r. o., ktorá sa zameriava na výstavbu pasívnych drevodomov, tá vám zabezpečí všetko - od projekčných prác a kompletného inžinieringu s vybavením stavebného povolenia, až po realizáciu kvalitného a zdravého bývania v drevostavbe „na kľúč“. Navštívte prezentačnú miestnosť firmy, nechajte sa inšpirovať a vyberte si svoj dom na mieru.

 

Ing. Petra Jakubová z firmy M-House hovorí: „Zima je ideálnym časom na vybavenie potrebnej administratívy a prípadne aj financovania prostredníctvom, v súčasnosti mimoriadne výhodných, hypotekárnych úverov. Aj keď sa niektoré procesy pri montovaných domoch dajú robiť aj v zime, predsa len je lepšie realizovať výstavbu v dobe bez mrazov a dažďov. Niektoré mokré procesy - ako zhotovenie základovej dosky či základov sa počas mrazov dajú realizovať len veľmi obtiažne. Vyhotovenie základovej dosky trvá niekoľko dní, ale vyžaduje si zameranie stavby geodetom, výkopové práce a dodávku potrebného stavebného materiálu. Nie je však nutné, aby bola urobená na jeseň a vyzrievala celú zimu. Proces zrenia základovej dosky trvá spravidla 28 dní, kým betón dostatočne vyzreje, drevostavba však pozostáva z ľahkých konštrukcií a s jej výstavbou sa môže začať už počas tejto doby zrenia.“

 

Pokiaľ je už základová doska hotová, zvyšná výstavba rodinného domu sa dá zrealizovať za veľmi krátky čas. Dĺžka výstavby je otázkou veľkosti a zložitosti stavby. „Našej spoločnosti trvá výstavba 3 - 4 izbového rodinného domu priemerne 2 až 4 mesiace. Konštrukciu je možné zhotovovať priamo na mieste, alebo sa na stavbu dovezú celostenové panely, ktorých montáž je možné prirovnať jednoduchosťou k lego stavebnici. Celá stena s pripravenými stavebnými otvormi sa zloží priamo na stavbe na „svoje miesto“. V prípade, ak má klient záujem aj o dokončenie stavby na kľúč, neponúkame štandardné riešenia, ale klient má vždy možnosť voľby výberu materiálov a rozsahu realizácie. Cena, ako aj čas realizácie dokončenia na kľúč závisí od náročnosti a požiadaviek. Často sa u konkurencie stretávame pri ponukách dokončenia na kľúč v štandarde, s najlacnejšími materiálmi, ktoré vďaka nízkej cene nedosahujú ani vysokú kvalitu, ale klientovi dávajú mylnú predstavu o finančne nenáročnom dokončení stavby. Keď si však klient začne vyberať vlastné materiály cena sa zvyšuje. Veľkú úlohu zohráva aj ročné obdobie a počasie, v ktorom sa stavba realizuje. Drevostavby možno postaviť s rôznou dispozíciou, pôdorysom a akéhokoľvek tvaru,“ vysvetľuje P. Jakubová.

 

Dodáva, že kvalitne postavený pasívny dom s nízkymi nákladmi na prevádzku, poskytujúci zdravé bývanie, je snom každého stavebníka. Je reálne ho postaviť za cenu porovnateľnú s cenou bežne realizovaných kvalitných stavieb z murovaných materiálov. Kvalitný pasívny dom sa však nedá postaviť za 29 990 eur, vtedy zákazník skôr dostane „polystyrén obložený OSB doskami“. Dom to nie je len hrubá stavba, je to kombinácia difúzne otvorenej certifikovanej skladby obvodovej steny doplnenou technológiou zabezpečujúcou prevádzku rodinného domu (podlahové kúrenie, tepelné čerpadlá, fotovoltaika, slnečné kolektory, rekuperácia,...). Takéto investície však dom zhodnotia  a po čase sa vrátia v úspore nákladov na prevádzku. Pasívny dom si vystačí s nákladmi na všetky energie od 35 eur mesačne, v závislosti od počtu členov domácnosti a spotrebičov.

 

,,Aby pasívne domy dosiahli čo najvyšší štandard bývania, musia mať kvalitne spracovanú projektovú dokumentáciu, vhodnú orientáciu na svetové strany, vyriešené množstvo presklených plôch (pasívne tepelné zisky), a systém ich tienenia v letných mesiacoch, dôsledné zateplenie stien, stropov a podláh, kvalitné okná a iné. Kvalitné drevodomy ponúkajú vyšší štandard, trvanlivosť konštrukcií, vysokú precíznosť a kvalitu realizácie, nízke prevádzkové náklady, dobrú vnútornú klímu. Najmä vďaka použitiu prírodných materiálov akými sú drevovláknité a konopné izolácie sú tieto konštrukcie vhodné pre alergikov a astmatikov. Firma M-House zabezpečuje požadovanú kvalitu a vysokú životnosť rodinného domu používaním certifikovaného konštrukčného systému STEICO/TEPORE. Oproti bežne zaužívaným polystyrénovým a minerálnym izoláciám používame drevovláknité a konopné izolácie, čo pri správnom návrhu konštrukcie zabezpečuje, že domy dýchajú a v interiéri nevznikajú plesne,“ konštatuje P. Jakubová.

 

M-House pri svojich stavbách dbá na každý detail a využíva výhradne difúzne otvorený systém omietok s pridaním karbónových vlákien. Tieto omietky sa vyznačujú vysokou pevnosťou a životnosťou. Firma vo svojich projektoch nepoužíva radiátorové vykurovanie, ale kvalitné podlahové vykurovanie v kombinácii s tepelnými čerpadlami. Rodinné domy sú zároveň vybavené aktívnym alebo pasívnym systémom chladenia v letných mesiacoch. Okrem iného je podlahové vykurovanie vhodné aj pre alergikov, pretože sa pri tomto type vykurovania nevíri prach. Prírodné materiály s vysokou životnosťou majú vzhľadom na kvalitu a väčšiu objemovú hmotnosť, na ktorú sa pochopiteľne používa väčšie množstvo materiálu, aj vyššiu cenu.

 

Difúzne otvorené konštrukcie drevostavieb majú nielen krátku dobu výstavby a ľahkú montáž, ale aj cca o 10 % viac obytnej plochy ako pri murovaných stavbách s rovnakými tepelno-technickými parametrami, nižšiu hmotnosť, ekologickú a trvalo udržateľnú architektúru, pozitívnu bilanciu CO2, príjemnú a zdravú klímu v interiéri, výborné protipožiarne vlastnosti, výborné statické vlastnosti, suchú výstavbu, konštrukciu odolnú voči zemetraseniu. Konštrukcia drevostavby od firmy M-House je realizovaná výhradne z izolačných materiálov Steico/Tepore. Firma Steico sa môže pochváliť ojedinelým certifikátom, ktorý poukazuje na fakt, že firma sama dbá vo veľkej miere na znižovanie produkcie CO2 a s tým súvisiacu kvalitu životného prostredia a to nie len pri výrobe izolácií.

 

Ďalšie informácie sú na: www.mhouse.sk, email: info@mhouse.sk, tel.: 0918 885 777

 

Zobrazenia: 461

Komentár


ODBORNÁ VEREJNOSŤ
Komentár osoby Ing. Pavol Ruják o August 22, 2018 na 10:05

Trochu si dovolím polemizovať s týmto článkom. V zimných mesiacoch sú pasívne domy v poriadku, šetria energiu na vykurovanie. Horšie je to v lete. V letných horúčavách majú problém majitelia týchto pasívnych domov vychladiť ich. Okná pasívnych rodinných domov aby mali čo najväčší tepelný odpor sú konštruované tak, že sa nedajú otvoriť...Väčšinou preto pasívne domy chladia klimatizáciou - čo je v lete pomerne vysoká spotreba elektrickej energie. A keď sa klimatizácia alebo rekuperácia v lete pokazí - potom je tam NEZDRAVÉ PROSTREDIE V KTOROM SA NEDÁ VYDRŽAŤ - DOM JE PREHRIATY A BEZ KYSLÍKA. Väčšina pasívnych domov má na južnej fasáde zasklené steny s cieľom ohrevu domu pomocou solárnych lúčov - v zime príjemné, ale v lete bez zatemňovacích pergol a špeciálnych vonkajších žalúzií nemožné. Pasívne domy vyžadujú značné investície do pomerne zložitých technologických zariadení - rekuperačné jednotky, klimatizačné jednotky, tepelné čerpadlá, vzduchovody na prívod a odvod vzduchu, pravidelné čistenie klimatizácií a vzduchovodov, dezinfekcia atď. Slovom, to čo ušetríte na energií za vykurovanie, to vrazíte na druhehj strane do zložitých technických zariadení a do ich celoživotnej údržby...nič pre seniorov ani pre staré dievky :-(

Pasívny dom je niečo podobné ako aquarium - umelé prostredie, v ktorom ak sa niečo na technickom zariadení pokazí ( v aquáriu filter, dúchadlo - v pas.dome rekuperácia, klimatizácia) potom rybky a ľudia uhynú.

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby