+31 Architects dokončili plávajúci obytný dom na rieke Amstel – modernú verziu tradičného hausbótu

Mladá holandská spoločnosť predstavila moderný prístup k tradičnému hausbódu na rieke Amstel v srdci Amsterdamu. +31 Architects dokázali zachovať charakteristický pocit z typického hausbótu podľa prísnych predpisov, ktoré nariaďujú, aby bola vodná vila navrhnutá s čo najmenšou výškou.

Táto vodná vila ponúka široký rozhľad na rieku Amstel Disponuje dvomi priestrannými poschodiami a slnečnou terasou na streche, čoho sa dosiahlo spustením spálne nižšie o pol poschodia. Takto Je vytvorený logický prechod medzi prízemím a podzemím.

Aby bolo možné podzemie presvetliť, prepája ho s prízemím veľký priestor. Svetlo z hosťovskej izby – rovnako situovanej v podzemí – prechádza cez „kukučkové okno“ umiestnené pod krbom v obývačke a tak sa žiaden priestor zbytočne nestráca. Princíp delených poschodí vodnej vily ešte viac dokresľuje okrúhly dizajn fasády.

+ 31 Architect popisujú tento projekt nasledovne: „Bývanie na vode je v Amsterdame čoraz populárnejšie. Klienti, ktorí prichádzajú do našej kancelárie preferujú typický šarm a a charakter bývania na vode no nepáči sa im bežný výzor týchto obydlí, ktoré skôr pripomínajú obytný karavan. Ľudia chcú čoraz viac bývať v moderných hausbótoch, ktoré sú navrhnuté podľa ich špecifických potrieb, čoho je hausbót na De Omval zjavný príklad.“

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 2450

Komentár


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o December 14, 2011 na 11:58

Ďalší podarený dom na vode od +31 Architects


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 14, 2011 na 16:39

Takéto Hausbóty by sa zišli aj na Slovensku v záplavových oblastiach.

Teoreticky na tieto stavby nie je potrebne na Slovensku  stavebné povolenie, nato už prišiel aj Mikuláš Vareha - ak je stavba na vode a nie je pevne spojená so zemou nepotrebuje žiadne stavebné povolenie :-)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby