Novinka značky Protherm, ktorou je stacionárny kondenzačný kotol Medveď Condens, dostala Čestné uznanie od Slovenskej spoločnosti pre techniku prostredia. Stalo sa tak v dňoch 9.-12. februára 2016 na 18. ročníku medzinárodného veľtrhu Aquatherm Nitra.

„Nový rad kotlov bol špeciálne vyvinutý s ohľadom na domácnosti, ktoré sa už dlho odhodlávajú vymeniť svoj starý kotol za nový, ale odrádzajú ich všetky komplikácie, ktoré môžu nastať pri jeho výmene. Šikovní vývojári ich navrhli tak, aby domácnostiam značne uľahčili rozhodnutie. Veľmi sa tešíme z tohto úspechu,“ povedal Ing. Ján Petrák, produktový manažér značky Protherm.

 

Ľahšie než kedykoľvek predtým

Kotol Medveď Condens umožňuje rýchlu a jednoduchú montáž. Dovoľuje využiť doterajšie hydraulické pripojenia aj pôvodné príslušenstvo, ako sú čerpadlo či expanzná nádoba. To všetko zrýchli výmenu starého kotla za nový a tiež šetrí náklady a prácu. Kotol zároveň spĺňa požiadavky na zaradenie do triedy energetickej účinnosti „A“. „Využitím kondenzačnej technológie šetrí náklady na spotrebu energie. Dokonale spĺňa prísne predpisy ErP, teda novej smernice o energetickej účinnosti výrobkov,“ objasnil J. Petrák. Na výstave v Nitre si zároveň mohli návštevníci vyskúšať použitie ďalšej novinky. Ňou je aplikácia nového smart regulátora MiGo, ktorý slúži na flexibilné ovládanie vykurovania a ohrevu teplej vody.

 

Nová smartfónová regulácia

Prostredníctvom smartfónu alebo tabletu a Wi-Fi pripojenia umožňuje regulátor MiGo nielen inteligentné nastavenie vykurovania, ale aj prehľadné energetické poradenstvo a veľmi efektívne menežovanie tepelného komfortu. Regulátor MiGo a kotly Protherm majú ten istý komunikačný protokol – eBus, vďaka ktorému je možné jednou aplikáciou riadiť viacero systémov tej istej domácnosti alebo aj viacero domácností naraz. „Vzhľadom na to, že je navrhnutý výhradne pre kotly Protherm, môže užívateľ očakávať maximálny komfort, väčšiu účinnosť a viac úspor než s iným regulátorom tohto druhu,“ opísal výhody J. Petrák. Ide pritom o samo-učiaci sa regulátor, ktorý dokáže aj predvídať. Už pri prvej inštalácii automaticky vytvorí časový program vykurovania na základe zvyklostí používateľa. Značka Protherm okrem toho na veľtrhu v Nitre ukázala aj sortiment závesných kondenzačných kotlov radu Tiger Condens, Panther Condens a Gepard Condens. Tie sa vyznačujú výnimočne úspornou prevádzkou a kompaktnou veľkosťou. Možno ich použiť v menších i väčších bytoch či rodinných domoch.

Zobrazenia: 513

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby