Staviate dom a rozmýšľate nad najvhodnejším komínovým riešením? Váš starý komín doslúžil a nutne potrebuje prestavbu? Vyberte si z vysoko kvalitných systémov a zabezpečte si odolný a bezpečný komín pre váš dom.

Veľké množstvo dostupných komínových systémov

Trh je dnes aj v oblasti komínov poriadne široký. Ponúka viacero prevedení, ktoré sa líšia materiálmi, náročnosťou na stavbu či palivom, ktorého splodiny horenia sú vhodné na odvádzanie cez daný komín. Medzi rokmi osvedčené komínové systémy patria napríklad vložky zo šamotu alebo keramiky, ktoré predstavujú tradičné riešenie. Sú dodávané zväčša ako trojzložkový balíček zložený zo samotnej vložky, kvalitnej izolácie a betónovej tvárnice. Jednotlivé komponenty sa skladajú ako skladačka, preto si tento komín dokážete často postaviť aj svojpomocne. Šamotové a keramické vložky sú určené najmä pre bežné kotly, z ktorých sa dym odvádza prirodzene pomocou voľného ťahu.

Nerezový komín je investíciou do budúcnosti

Moderným a veľmi kvalitným riešením odvodu dymu z kúrenia je nerezový komín. Ten je vyrobený z veľmi kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ktorá je zárukou dlhovekosti a vysokej odolnosti. Je vhodný pre každý typ paliva a kotla, preto predstavuje univerzálne riešenie odvodu dymu v domoch či iných budovách. Rovnako ako vyššie uvedené typy, aj nerezový komín je dodávaný vo forme, ktorá je zložená z troch vrstiev. Tieto tri vrstvy sú však navzájom prepojené a vytvárajú ucelenú nerezovú komínovú rúru. Tá pozostáva zo samotnej rúry na odvod dymu, izolácie a vonkajšej obalovej rúry. Nerezový komín si navyše nevyžaduje budovanie základu vďaka jeho relatívne nízkej hmotnosti, a preto je možné ho uchytiť aj o vonkajšiu stenu budovy. Predstavuje teda veľmi vhodné riešenie, ak váš starý komín doslúžil a vy sa nechcete pustiť do jeho rekonštrukcie, ktorá by vám vo vašej domácnosti narobila pekný neporiadok. Komíny vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele sú investíciou do budúcnosti. Navyše, moderné materiály uľahčia starostlivosť o čistotu a vždy zabezpečia správny ťah dymu z vykurovacieho zariadenia.

Zobrazenia: 434

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby