Mnohí realizátori sa snažia šikovne zmiasť investora a ponúkajú liate podlahy za neuveriteľné ceny. Poďme sa spolu pozrieť ako to robia.

V poslednej dobe som bol svedkom toho, ako v konkurenčnom boji vyhrala na celej čiare výrazne lacnejšia ponuka na zhotovenie liatej podlahy. Zaujímalo ma to a preto som si dal tú námahu a šiel som sa pozrieť, ako prebiehala realizácia takejto podlahy.

Ostal som šokovaný a to, čo som zistil nedokážem pomenovať inak, ako podvodné konanie voči investorovi. Zhotovená podlaha nebola liata, ale náterová.

Aby sa vytvoril dojem, že sa zhotovuje liata podlaha, do farebného epoxidu realizátor pridal trochu jemného piesku (frakcia 0,1 -0,3mm), zmes vylial na podlahu a rozotieral oceľovým hladidlom po podlahe. Vďaka zrnkám piesku tak nanášal epoxid v hrúbke cca 0,3mm. Vrstva sa musela zjednocovať valcovaním do kríža, inak bola podlaha flekatá.

Investor tak za svoje peniaze dostal predražený tenkovrstvový systém, s hrúbkou cca o 2mm tenšou ako je predpísaná pri liatej podlahe. Navyše takto zhotovená podlaha má podstatne nižšiu odolnosť a vo výrobnej hale, kde bola zhotovená i podstatne kratšiu životnosť. Okrem toho po celej podlahe boli rozoznateľné stopy po valcovaní.

Celý príspevok nájdete na mojom blogu: http://http://art4you.sk/liata-epoxidova-podlaha-alebo-podvod

Zobrazenia: 529

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby