Dlhú životnosť a skvelý vzhľad kúpeľne dosiahnete len, ak budete mať pod obkladom a dlažbou správne zhotovenú hydroizoláciu.

Odborníci Mapei upozorňujú stavebníkov: šetriť na hydroizolačnej stierke sa nevypláca! Obklad, dlažba, rovnako ako lepidlá a cementové škáry sú do určitej miery nasiakavé. Voda a vlhkosť cez ne môžu prenikať a spôsobiť poruchy, ktoré sa prejavujú na funkčnosti a vzhľade kúpeľne.

Izolovať treba celú kúpeľňu

Vytopiť susedov nepridá na dobrých medziľudských vzťahoch. Rovnako nepoteší ani odlupujúci sa obklad za stovky až tisíce eur. Hydroizolácia je poistkou dlhej a bezproblémovej životnosti každej kúpeľne.

Pri výbere hydroizolačnej stierky neobstojí argument, že stačí zaizolovať len sprchový kút, veď kúpeľňa sa nenapúšťa vodou celá. Tempo súčasnej výstavby nedovoľuje, aby stavba poriadne dozrela a vyschla. V interiéroch sa čoraz viac obklopujeme materiálmi, ktoré sú citlivé na vlhkosť. Preto treba chrániť celú miestnosť, ktorá je v priamom styku s vlhkosťou. Mapei na tento účel odporúča moderné hydroizolačné materiály, ktoré sa jednoducho aplikujú a sú vhodné do novostavieb i rekonštrukcií.

Stierka Mapegum WPS spoľahlivo ochráni pred vodou širokú škálu podkladov.

Spoľahlivá tekutá hydroizolácia

Spoľahlivú ochranu kúpeľní a sprchovacích kútov poskytnú pružné rýchloschnúce hydroizolačné stierky Mapegum WPS a Mapelastic AquaDefense. Tekuté hydroizolačné stierky Mapei vytvoria po zaschnutí pružnú, kompaktnú izolačnú membránu, ktorá je nepreniknuteľná pre vlhkosť. Určené sú do akéhokoľvek prostredia: do panelového domu, drevostavby, murovaných konštrukcií z tehly i pórobetónu.

Stierka Mapelastic AquaDefense šetrí čas aj financie. Vyniká krátkym časom vysychania a možno ju nanášať na podklad bez nutnosti predchádzajúceho ošetrenia penetračným náterom.

Ochrana kúpeľne pred vodou bude dokonalá len vtedy, ak sa detaily, akými sú prestupy medzi jednotlivými prvkami (podlaha – stena; stena – dilatačné škáry, podlahové vpusty) zabezpečia pomocou špeciálnych gumovo-textilných pások Mapeband. Tak sa zabezpečí 100 % ochrana kúpeľne pred degradačnými účinkami vlhkosti a kúpeľňa bude spoľahlivo slúžiť dlhé roky.

 

www.razaporiadne.sk 

Zobrazenia: 404

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby