Aby ste si oddych na terase či balkóne vychutnali čo najdlhšie, dajte si záležať na výbere systému stavebnej chémie. Dôležitá je najmä spoľahlivá hydroizolácia.

Kľúčom k dlhej životnosti akejkoľvek konštrukcie, ktorá je v styku s vodou, je správne navrhnutá a zhotovená hydroizolácia. Mapei však upozorňuje, že k nepriepustnej hydroizolácii terasy treba vhodne zvoliť celý systém stavebnej chémie.

AKO NA TERASU?
Spoľahlivú ochranu terás a balkónov poskytnú rýchloschnúce hydroizolačné stierky Mapelastic alebo Mapelastic Turbo. Tekuté hydroizolačné stierky Mapei vytvoria po zaschnutí pružnú, kompaktnú izolačnú membránu, ktorá je nepreniknuteľná pre vlhkosť. Odolnosť hydroizolačnej stierky zvýši zapracovanie sieťky do prvej vrstvy hydroizolácie. V prípade, že terasa je položená na teréne, je nevyhnutné zrealizovať aj izolačnú vrstvu proti zemnej vlhkosti.

NEPODCEŇUJTE DETAILY
Na zabezpečenie izolačnej funkcie konštrukcie nestačí len použitie samotnej hydroizolačnej stierky a zapracovanie sieťky. Pre dosiahnutie 100 % ochrany proti vode je kľúčové správne utesnenie všetkých detailov v konštrukcii, akými sú prechody medzi jednotlivými prvkami (podlaha – stena; dilatačné škáry), prestupy technológií cez konštrukciu, napr. vodovodné, či odpadné rúry. Tie treba zabezpečiť pomocou špeciálnych gumovo-textilných pások Mapeband.

Mapei upozorňuje

Nezabudnite, že tmely na lepenie dlažby terasy či balkóna by mali byť od toho istého výrobcu, ktorý dodal hydroizoláciu. Na balkóny a terasy patrí výhradne exteriérová dlažba a typ lepidla, ktorý zodpovedá jej vlastnostiam.

Poraďte sa online
S návrhom a realizáciou spoľahlivého hydroizolačného systému akejkoľvek konštrukcie sa obráťte na odborníkov. Pracovné postupy z oblasti hydroizolačných systémov a odborné poradenstvo nájdete na špecializovanej webovej stránke.
www.razaporiadne.sk.

ODPORÚČANÉ VÝROBKY

MAPELASTIC
Stierka Mapelastic je pružná dvojzložková cementová malta, pružná až do -20°C spoľahlivo ochráni pred vodou širokú škálu podkladov.

MAPELASTIC TURBO
Najväčšou prednosťou rýchloschnúcej cementovej hydroizolačnej malty Mapelastic Turbo je možnosť aplikácie bez ohľadu na ročné obdobie a poveternostné podmienky (aplikácia možná aj pri teplote od +5°C a na vlhkom povrchu). Pokládka dlažby už po štyroch hodinách je tiež výhodou, ktorú ocenia všetci užívatelia.

Zobrazenia: 444

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby