Základom kvalitnej stavby je nepustiť vodu do domu. Stavebník, ktorý podcení hydroizoláciu základov, bude mať problém. Ak sa voda dostane dnu, bude ťažké sa jej zbaviť.


Výrobca stavebnej chémie Mapei ponúka osvedčené riešenia na zabezpečenie ochrany základov domu pred vodou. Hydroizolačný systém na báze bituménu predstavuje praktickú alternatívu k tradičným riešeniam izolácie stavby s bitúmenovými natavovanými pásmi.

Špecifiká hydroizolácie na báze bituménu
Najväčšou prednosťou hydroizolačných systémov na báze bituménu je jednoduchá aplikácia, ktorá zaručí spoľahlivé zaizolovanie akejkoľvek konštrukcie. Mapei ponúka dva spôsoby zabezpečenia hydroizolácie základov s výrobkami na báze bituménu: samolepiaca bituménová fólia Mapethene SA a stierková hydroizolácia výrobkami Plastimul.

V oboch prípadoch uvítajú realizátori o polovicu nižšiu hmotnosť výrobkov v porovnaní s bitúmenovými natavovanými pásmi. To znamená úsporu nákladov na dopravu, menšiu namáhavosť, jednoduchšiu manipuláciu a rýchlejší postup stavebných prác. 
Hydroizolačné systémy na báze bituménu sa aplikujú za studena. Odbúrava sa tak riziko roztavenia asfaltového pásu v spoji, ktoré v niektorých prípadoch môže viesť aj k zatekaniu do konštrukcie.
Výhodou použitia stierkových hydroizolácií je možnosť ich aplikácie na mierne vlhký podklad, ako aj možnosť aplikácie na členité povrchy. Dokonale skopírujú podklad, bez ohľadu na to, či má tvar oblúka, lomov a pod.

Plastimul 1K Classic – bitúmenová, hydroizolačná stierka plnená polystyrénovými guličkami a gumeným granulátom. Určená je na izoláciu proti zemnej vlhkosti i netlakovej vode.

Mapethene SA – samolepiaca, bitúmenová, hydroizolačná membrána určená na izoláciu proti zemnej vlhkosti, ktorá je odolná aj proti radónu.

Mapei radí

Súčasťou kompletného hydroizolačného systému Mapei sú aj doplnkové výrobky, akými sú napr. tesniace pásy a manžety, hotové odtokové vpusty a pod. Pre dokonalé utesnenie detailov odporúčame osloviť odborníka, príp. technický servis MAPEI.

www.mapei.sk

www.razaporiadne.sk

Zobrazenia: 1310

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby