Talianska Verona bude v dňoch 25. – 28. septembra 2013 hostiť už 48. ročník prestížneho medzinárodného veľtrhu Marmomacc, ktorý je primárne zameraný na technológie spracovania mramoru, prírodného kameňa a ich využitia v stavebníctve a bytovom dizajne. Minulé ročníky dokázali, že mramor ako luxusný stavebný materiál saq do sveta moderného dizajnu skvele hodí, a tak sa návštevníci môžu opäť tešiť na najnovšie trendy v odbore. Veľtrh sa koná pod hlavičkou vystavovateľskej správy Veronafiere.

Veľtrh sa po minuloročnom úspechu rozhodol pokračovať v zaujímavom projekte Marmomacc & the City, pod ktorým sa skrýva výstava v centre Verony. Až do konca októbra sa tak mesto stane múzeom pod šírym nebom, kde si bude môcť prehliadnuť to najlepšie zo súčasného kamenárstva aj najširšia verejnosť.

Ďalším zaujímavým projektom je Marmomacc & Design, ktorý vznikol z potreby synergicky prepojiť vystavovateľské firmy a mladých talentovaných dizajnérov do 30 rokov. Projekt sa zameral nielen na tradičný dizajn, ale hlavne na nové technológie, ktoré predstavujú kameň prostredníctvom inštalácií, obrazov, grafik či krátkych filmov. Ambíciou projektu je predstaviť kameň v modernejšej interpretácii. Výsledky si budú môcť návštevníci prehliadnuť v pavilóne 7B.

Tento rok sa tiež uskutoční už 13. ročník súťaže International Award Architecture in Stone. Odborná porota zložená z významných architektov a dizajnérov vybrala 8 víťazných diel, za ktorými stoja mená ako: Arup Associates, Alberto Campo Baeza, Max Dudler, Mias Arquitectes, Carl Fredrik Svenstedt a ďalší.

V roku 2012 bolo na veľtrhu prítomných 1431 vystavovateľov, z toho 815 zahraničných z celkovo 57 krajín.

Více o veletrhu Marmomacc na: www.marmomacc.com

Vystavovateľská správa Veronafiere
Veronafiere sa zaoberá organizáciou veľtrhov už viac ako sto rokov. Vďaka strategickej polohe Verony patrí k najväčším a najdôležitejším organizátorom veľtrhov minimálne v európskom meradle. V priebehu rokov sa vystavovateľská správa Veronafiere niekoľkokrát prispôsobila požiadavkám verejnosti a okrem potravinárskeho a poľnohospodárskeho sektoru, ktorý bol vždy hlavným smerom, sa začala zaoberať aj inými oblasťami ako napríklad stavebníctvom, dopravou, cestovným ruchom a inými. Veronafiere kontinuálne podporuje podniky v ich stratégii dobývania medzinárodných trhov.


Viac o Veronafiere nájdete na: www.veronafiere.it

Pre viac informácií, prosím, kontaktujte:


Mgr. Martina Pašteková, Omnimedia Public Relations, s.r.o.
E-mail: pastekova@omnimedia.sk
Tel.: +421 240 200 828, +421 917 958 014

Zobrazenia: 434

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby