Najpredávanejší slnečný kolektor na Slovensku je stále TS 300

Najpredávanejším slnečným kolektorom na Slovensku je s veľkým náskokom plochý slnečný kolektor TS 300, ktorý bez prestávky vyrába cca 25 rokov THERMO|SOLAR, Žiar, s.r.o. Len od roku 2004 sa ho predalo doma i vo svete viac ako 150 000 kusov a spolu s jeho predchodcami sa celkový odhad predaných kolektorov tohto typu odhaduje na 250 000 kusov. Informoval o tom Tomáš Jančařík, vedúci obchodného oddelenia THERMO|SOLARU.

,,Maximálny výkon kolektora je 1444W a jeden zaberá plochu 2m2 (2x1m). Štvrť milióna kusov slnečných kolektorov TS 300 by teda zabralo plochu 500.000 m2, čo je plocha cca 123 futbalových ihrísk. Keby sme zoradili tieto slnečné kolektory za sebou, dosiahli by vzdušnou čiarou vzdialenosť Košice-Praha. Ide o mimoriadne vydarený typ slnečného kolektora, ktorý sa uplatnil po celom svete. Počet krajín kam ho firma vyviezla presiahol 50. Zo všetkých solárnych kolektorov, ktoré za ten čas naša firma predala v SR, tvoril TS 300 viac ako polovicu. Za obchodným úspechom tohto typu kolektora je najpriaznivejší pomer parametrov ceny a výkonu. Aj preto ide o najpredávanejší kolektor (zariadenie) v rámci podporného programu Zelena domácnostiam (bližšie o zostave 3xTS300: http://www.thermosolar.sk/wp-content/uploads/solarne_zostavy_2017/i...,“ povedal T.Jančařík.

Dodal, že TS 300 má mimoriadne dlhú životnosť postavenú na skúsenostiach THERMO|SOLARU z praxe. Výrobky spoločnosti majú praxou overenú vyše 40 ročnú životnosť. Takouto spoľahlivosťou sa nemôže v súčasnosti prezentovať žiadny európsky výrobca slnečných kolektorov. O tom, že spoločnosť THERMO|SOLAR si stojí za kvalitou svojich výrobkov svedčí aj fakt, že na nich poskytuje záruku 12 rokov. V súčasnosti ide o najdlhšiu záruku na slnečné kolektory na európskom trhu.

,,Plochý kolektor TS 300 je náš komerčne najúspešnejší výrobok. Na Slovensku je cena ešte stále hlavným a často i rozhodujúcim faktorom pre kúpu konkrétneho výrobku. TS 300 má nielen vynikajúci pomer ceny k výkonu, ale i jeho inštalácia a prevádzka sú jednoduché. V podstate bez údržby, s výnimkou výmeny nemrznúcej kvapaliny raz za cca 8 rokov, by mal bezporuchovo dodávať teplú vodu až 40 rokov. Kúpou kolektorov od spoločnosti THERMO|SOLAR Žiar dostáva zákazník istotu, že kupuje výrobok, na ktorého vývoji a výrobe sa podieľajú zamestnanci slovenskej spoločnosti, čím podporuje domácu zamestnanosť. TS 300 ma mimoriadne širokú použiteľnosť. Je vhodný na aplikáciu na rodinné domy, bytové domy, domovy sociálnych služieb, nemocnice, kempy, kúpaliska, ale je vhodný aj pre priemysel,“ vymenoval T.Jančařík.

Kolektor TS 300 je vďaka svojmu pomeru cena a výkon najobľúbenejším modelom. Je určený najmä na prípravu teplej úžitkovej vody, ohrev bazénov, prípadne aj na podporu vykurovania. Poskytuje dostatočný výkon, spoľahlivosť, dlhú životnosť a atraktívny dizajn. Patentované riešenie spoja medeného meandra a hliníkového absorbéra poskytuje vynikajúci odvod tepla a vysokú účinnosť. Je ideálnym zdrojom tepla pre obyvateľov rodinných i bytových domov. TS 300 je kolektor, určený pre solárne systémy s obehovým čerpadlom.
Inštaluje sa vo vertikálnej polohe. Kolektory sa spájajú paralelne, maximálne 10 kolektorov v jednom rade. Dodáva sa s prírubovými mosadznými vývodmi, ktoré sa pripájajú k hydraulickému okruhu rýchlospojkami ø26 mm. Konštrukcia pozostáva z kompaktnej lisovanej skrine z Al-Mg plechu, v ktorej je upevnené bezpečnostné solárne sklo pomocou zasklievacieho rámu z nekorodujúcich hliníkových profilov. Absorbér je z tvarovaného hliníkového plechu so selektívnou konverznou vrstvou, ktorý obopína meander z medenej rúrky.

Okrem TS 300 má THERMO|SOLAR v ponuke široké portfólio slnečných kolektorov a záujemcovia si určite vyberú z tejto ponuky práve taký typ, ktorý potrebujú. Na výber je spolu 12 registrovaných slnečných kolektorov určených na ohrev teplej vody. Firma dokáže uspokojiť  každého záujemcu a poradí aj pri výbere zhotoviteľov fotovoltických  panelov na výrobu elektriny.

Kolektory zo Žiaru sú mimoriadne spoľahlivé. Pri zemetrasení v Chile pred niekoľkými rokmi nebol poškodený z celkových 300 ani jeden plochý kolektor z produkcie THERMO|SOLARU, kým mnohé konkurenčné trubicové kolektory v rovnakej lokalite zemetraseniu neodolali. Pracujú často vo veľmi extrémnych podmienkach, či už v Patagónii blízko Antarktídy, na najvyššej nemeckej hore Zugspitze alebo v Nepále. Ako kontrast k týmto mrazivým podmienkam možno uviesť aj ich používanie pri odsoľovaní morskej vody v Ománe alebo v marockom Marákeši. Panely a nosné konštrukcie majú Hurikánový test, čiže sú testované na odolanie rýchlosti vetra až do cca 230 km/h. 

Ďalšie informácie sú na: www.thermosolar.sk

http://thermosolar.sk/nase-realizacie/priemysel-dalsie-realizacie/ http://thermosolar.sk/nase-realizacie/sps-stavebna-v-trencine   http://thermosolar.sk/ts300/

alebo na tel.: +421-45-601 6080

 

Zobrazenia: 175

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby