Pri práci sa treba chrániť. Zdravie, sila a výkonnosť je to najdôležitejšie pri prácach na stavbách. Nehody a úrazy sa stávajú, o tom niet pochýb. No dá sa im predchádzať pomocou správneho pracovného odevu a pracovnej obuvi. Ako ukazujú štatistiky, najväčšie nebezpečenstvo číha v priemyselnej výrobe, kde sa stalo 40% zo všetkých úrazov vlaňajšieho roku. Totožné nebezpečenstvo však číha aj na stavbách, bez ohľadu na to, či ste murár alebo stavby vedúci.

Ako sa chrániť čo najefektívnejšie?

Základom by mali byť kvalitný pracovný odev, bez ohľadu na výrobcu. Trh dnes už ponúka široké spektrum prevedení a typov monteriek, ktoré majú prvoradú úlohu ochraňovať teplo pred možnými nebezpečenstvami z okolia práce. Kvalitu a kvantitu rozlíšiť vďaka cene, ktorá je úmerná kvalite, no netreba zanedbávať ani na starostlivosť o ochranné oblečenie. Pracovný odev vás následne môže chrániť 100% za každých podmienok, bez ohľadu na situáciu a okolnosti, v ktorých sa nachádzate.

Podobné pravidlá platia aj pre pracovnú obuv, na ktoré je potrebné klásť ešte väčšie kritéria ako na pracovné oblečenie. Mnoho predajcov ponúka lacné no nekvalitné topánky, ktorých výdrž môže byť v konečnom dôsledku veľmi krátkodobá. Prihliadajte preto vždy na kvalitu výrobku, typy použitých materiálov, typ podrážky a vzdušnosť, ktorá je tiež dôležitá. Netreba zabúdať ani na pohodlnosť a pevnosť. Taktiež je na mieste starostlivosť, ktorá môže dopomôcť k dlhšej živostnosti topánok.

Pri práci potrebujeme ruky a sú našimi chlebodarcami. Preto pri práci nezabúdajme na ochranné pracovné rukavice, ktoré chránia pokožku našich rúk pred poraneniami. Na trhu je mnoho typov, pre ktoré sa môžeme rozhodnúť v závislosti od toho, akej práci sa venujeme.

Ak potrebujete poradiť s nákupom ochranných prostriedkov pri práci, neváhajte a kontaktuje www.bestafe.sk. E-shop zameraný na predaj ochranných prostriedkov a odevov situovaný v Bratislave Vám rád a bez problémov poradí pri výbere.

Zobrazenia: 212

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby