V tomto článku by sme Vám chceli predstaviť striekaný korok SUBERTres ako riešenie na odstránenie rozsiahlej problematiky mokrých a vlhkých stien.

Problém vlhkých a mokrých stien je asi mnohým z nás dobré známy a možno práve aj teraz riešite tento nepríjemný problém. Na trhu sú rôzne možnosti ako sa vysporiadať s týmto problémom, ale najprv si v krátkosti povieme, čo spôsobuje vlhké steny.
V prvom rade je to nefunkčná alebo chýbajúca hydroizolácia medzi podložím a samotnými zvislými konštrukciami. Je to väčšinou problém starších budov, kde sa neprikladala až taká dôležitosť dokonalej hydroizolácii v priestore základov. Vlhkosť alebo podzemná voda v podloží kapilárnym spôsobom vzlína do susedných materiálov, ktoré sú schopné prijímať túto vlhkosť. Nepríjemnými dôsledkami mokrých stien a povrchov sú flakaté omietky – maľby a následný rast plesní.

 

Každý stavebník a majiteľ takéhoto objektu vidí ako jediné riešenie vysušenie daného muriva. Potom nastáva otázka, ako vysušiť dané murivo čiže zabrániť vlhkosti prístup k murivu. Tak ako sme už povedali na trhu je niekoľko riešení pre vysušovanie muriva – malé konštrukčné úpravy, fólie, elektrostatické vysušovanie a iné. Samozrejme jediným ideálnym riešením by bolo múry zodvihnúť a inštalovať kvalitnú hydroizoláciu. Ale toto je v mnohých prípadoch skoro nemožné, či z technickej alebo finančnej stránky.

Vyskúšali ste niektoré z týchto možností, ale flakaté povrchy nezmizli a taktiež sa vrátili plesne?
Predstavujeme riešenie na vlhké a mokré steny pomocou striekaného korku SUBERTres. Pri tomto riešení sa nesnažíme vytvárať komplikované a náročné stavebné úpravy, ktoré stoja čas a peniaze, ale naopak využívame jedinečné vlastnosti striekaného korkuSUBERTres.

Ako to funguje?
Využívame výhodné vlastnosti korku: prirodzená paropriepustnosť – odvádzanie vlhkosti – vysúšanie, odolnosť voči plesniam, vynikajúca priľnavosť a jednoduchá inštalácia.
Striekaný korok SUBERTres sa nanáša priamo na mokrý povrch. Podklad musí byť ošetrený od voľných čiastočiek a taktiež by mali byť odstránené väčšie praskliny a trhliny. Proces striekania je veľmi rýchly efektívny. Vďaka vynikajúcej priľnavosti sa striekaný korok SUBERTres prichytí všade. Inštaluje sa v dvoch vrstvách. Prvá vrstva sa necháva niekoľko minút vyschnúť a potom sa inštaluje finálna vrstva v ľubovoľne zvolenom farebnom odtieni.

Nainštalovaná vrstva striekaného korku je odolná voči kvapalnej vlhkosti, preto sa na jej povrchu nevytvárajú mapy a flaky.
Vplyvom tepla a vzdušnej vlhkosti odvádza postupne vlhkosť z muriva, ktorá sa vyparuje v plynom skupenstve.
Striekaný korok zabraňuje prístupu vzduchu do muriva a tým pádom zabraňuje vzniku akýchkoľvek plesniam.

 

Vďaka týmto neprekonateľným vlastnostiam zostávajú ošetrené povrchy stien stále čisté a bez efektu vlhkých stien.

www.subertres.sk

Zobrazenia: 1645

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby