Či už riešime rekonštrukciu alebo dokončujeme novostavbu okná a dvere sú jedným z najvýraznejších prvkov interiéru, ktorých výberu sa určite nevyhneme. Aj dvere aj okná sa už dávno stali v architektúre výrazným dizajnovým prvkom a bez nich by boli naše budovy neobývateľné. Podľa čoho sa ale rozhodovať pri tak širokej ponuke na trhu?

Na výplne stavebných otvorov kladieme nemalé nároky. Všeobecne musia okná aj dvere spĺňať niekoľko nekompromisných parametrov naraz. Štandard, po ktorom siahneme závisí len na nás a odvíja sa od neho koncová cena ale aj naša spokojnosť. Kvalitné okná a dvere sa dnes vyrábajú aj na Slovensku.

Bezpečie

Keďže dvere aj okná uzatvárajú naše budovy pred okolitým svetom vyžadujeme od nich vysoký stupeň bezpečnosti aby ochránili nás, naše súkromie ale aj naše majetky. Nie je nad to cítiť sa doma bezpečne.

Odolnosť

Tak ako celý obvodový plášť budovy aj okná a dvere odolávajú  poveternostným vplyvom, ktoré sa v našich zemepisných šírkach význačné svojim rozdielom v letnom a v zimnom období. Kvalitné okná a dvere spoločne s vhodným tienením by nám mali v lete poskytnúť ochranu pred nadmerným prehrievaním od slnečného žiarenia. Naopak v zimnom období by mali udržať teplo domova. Tieto fyzikálne parametre ovplyvňujú aj spotrebu energií, čo priamo pôsobí na naše peňaženky.

Funkčnosť a kvalita

Kvalitné okná a dvere od spoľahlivého výrobcu by sa mali vyznačovať vysokou hodnotou spracovania a dlhou životnosťou. Okrem kvality samotných okien a dverí je dôležité aj správne osadenie, kovanie exteriérové a interiérové kľučky.

Vzhľad

Dizajn dverí aj okien je veľmi pestrý pre splnenie túžob každého zákazníka. Pri dverách si môžete vybrať z ponuky plných dverí , aplikácií so sklom, prevedenia s ozdobnými lištami a podobne.  Na vzhľad má samozrejme vplyv aj materiálové prevedenie. 

Pri oknách je situácia podobná a pestrosť ponuky pomôže nájsť  kvalitné a dizajnovo vhodné okná pre vašu nehnuteľnosť. Aj v okolí Trnavy nájdete okná ,  z ktorých si určite vyberiete a budete s nimi spokojní. 

Zobrazenia: 399

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby