Pri výbere plotu dbajte predovšetkým na to, aby vhodne doplnil váš dom. Mal by ladiť so vzhľadom fasády a pôsobiť nerušivo so záhradou a jej okolím. Ak máte malý pozemok, radšej sa vyhnite príliš vysokým plotom.

Betónové ploty skladané z prefabrikovaných dielcov ponúkajú široké dizajnové možnosti a rôzne farebné prevedenia. Betónové ploty môžu mať štruktúrovaný motív buď  na jednej, alebo na oboch stranách. Štruktúry sú dostupné v rôznych prevedeniach, od vzhľadu prírodného kameňa cez elegantné oblé tvary, efektné kombinácie s priehľadovými mriežkami, až po atraktívne reliéfy s prírodnými motívmi. Čisto moderné varianty je potom možné doplniť ozdobnými prvkami.  Betónové oplotenie má oproti klasický plotom z kovu alebo dreva množstvo nesporných výhod. Sú oveľa pevnejšie, stabilnejšie a teda aj bezpečnejšie v porovnaní s ostatnými typmi. Ďalej sú betónové ploty odolnejšie voči poveternosti. Ak sú správne udržiavané, ich životnosť je zaručená na desiatky rokov.

Výhody oplotenia z betónových tvárnic

  • Betónové oplotenie sa vyznačuje jednoduchou a rýchlou montážou.
  • Vysoká odolnosť, betónové oplotenie odoláva poveternostným vplyvov po dlhú dobu. Kvalitný betónový plot má životnosť, dosahujúcu viac než 50 rokov.
  • Údržba je veľmi nenáročná a spočíva iba v nátere vhodnou povrchovou úpravou na betón, alebo fasádnou farbou.  S tým je spojená aj ďalšia výhoda, spočívajúca v akejkoľvek farebnej kombinácii, ktorú si zvolíte a ktorú je možno po dobu životnosti oplotenia ľubovoľne meniť.
  • Betónový plot je možné kombinovať aj s ďalšími materiálmi, napríklad s kovom, alebo drevom. Ak chcete skombinovať viacero odlišných materiálov, riaďte sa pravidlom menej je viac a nekombinujte nikdy viac ako 2 rôzne materiály .

Ochrana majetku a zabezpečenie úplného súkromia.

Tvorí účinnú protihlukovú a protiprašnú bariéru, je teda vhodný pre pozemky v blízkosti rušných komunikácií.

V neposlednom rade treba spomenúť aj cenovú dostupnosť. V porovnaní s úžitkovými vlastnosťami plotov postavených z tehál, kameňa, štiepaného betónu a podobne, vychádza betónové oplotenie cenovo priaznivejšie.

Foto :  REMU s. r. o  Domy na kľúč

Zobrazenia: 1530

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby