Pasívne a nízkoenergetické stavby, niekedy až zázračné slovo, ktoré vyráža dych bežnému staviteľovi, ktorý chce bývať v novom modernom dome, avšak jeho práca nijako nesúvisí so stavebníctvom. Istým spôsobom je pre takéhoto staviteľa dosť problematické zorientovať sa, či preberať jednotlivé detaily so svojím projektantom. Potom už len pri realizácii stačí „vygoogliť“ dodávateľa či už komplexnej stavby ale väčšinou sú to jednotlivé firmy zaoberajúce sa určitým typom profesie. Toto sa týka samozrejme aj pre dodanie respektíve montáž tepelných izolácií, ktoré sú pri energeticky úsporných stavbách veľmi významnou stavebnou časťou. Zorientovať sa je naozaj niekedy zložité a to hlavne vtedy, keď „orientácii“ napomáha akcia či výpredaj...zabudovanie tepelnej izolácie nie je obchod, ale služba spájajúca sa s remeslom a robiť akciu či výpredaj na svoju prácu .... tak to je na zamyslenie.

 

Nafúkanie celulózovej tepelnej izolácie do takýchto stavieb má rastúci trend s čím sú spojené aj jednotlivé úskalia, ktoré je v takýchto stavbách potrebné riešiť. Toto už je práca pre skúsenú aplikačnú firmu s patričným vybavením, ktoré používa aj na svojich stavbách (stretávame sa so skúsenosťou, že dokonca je niekto schopný si aplikačné zariadenie prenajať a voči zákazníkovi vystupuje ako „aplikačná firma“).

 

 Aplikácie pre spomínané stavby si skutočne vyžadujú individuálny prístup a tzv. nafúkanie cez jednu dieru môže v dlhodobom horizonte užívania stavby spraviť s energeticky úspornej stavby energeticky náročnú stavbu. Aplikáciám celulózovej tepelnej izolácie CLIMATIZER PLUS sa venujeme už dlhšie obdobie ale k takýmto stavbám sa staviame s rešpektom bez patentu na rozum. Aplikačné firmy tepelnej izolácie CLIMATIZER PLUS sú pravidelne preverované a prechádzajú certifikačným konaním, ktoré sú povinné absolvovať každé dva roky, pričom v medziobdobí sa zúčastňujú prípadných školení či prednášok.

 

A preto by sme Vám odporučili:

 Nenechajte si vnútiť rady samozvaných odborníkov a to len z dôvodu získania zákazky.

 

www.climatizer.sk

Zobrazenia: 870

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby