Portál TopReality zaznamenáva rastúci záujem o reality i rast ich cien

Záujem o kúpu nehnuteľností sa nezastavil a od začiatku roku 2016 naďalej pokračuje. Pocítil to i jeden z najnavštevovanejších slovenských realitných portálov, zaoberajúcich sa predajom, kúpou a prenájmom realít - TopReality.sk. Ceny nehnuteľností inzerovaných na tomto portáli stále rastú a rastú aj počty návštevníkov hľadajúcich vhodnú nehnuteľnosť na kúpu. Za rastom trhu sú najlacnejšie hypotéky v histórii Slovenska, ktoré poháňajú dopyt. Na druhej strane sa zužuje ponuka voľných bytov, predovšetkým starších, čo zvyšuje ich ceny. Informoval o tom konateľ TopReality.sk Marek Grajcarík.

 

,,Rast realitného trhu sme pozorovali už vlani a nezastavil sa ani v tomto roku. Rastú ceny nehnuteľností ponúkaných na predaj, aj počty záujemcov o inzerované nehnuteľnosti. Za prvé tri mesiace tohto roku sme zaznamenali na našom portáli 5 372 651 pripojení, čo bolo zhruba toľko ako za celý rok 2015. Tohtoročná mesačná návštevnosť sa pohybovala na úrovni takmer 1,8 milióna. Jediné, čo klesá, je počet ponúkaných nehnuteľností, čo súvisí so zužovaním ponuky. Medzi januárom a aprílom 2016 klesol na našom portáli počet inzerovaných nehnuteľností o takmer 13 %, z januárových 184 948 na aprílových 161 293. Dobre a rýchlo sa predávajú byty aj rodinné domy. Pri prenájmoch je najväčší záujem o kancelárske a administratívne priestory, čo signalizuje, že slovenskej ekonomike sa darí. Rast realitného trhu je naďalej poháňaný čoraz lacnejšími hypotekárnymi úvermi. Ponuku by mali uspokojovať nové developerské projekty, ponuka starších bytov je obmedzená,“  zhodnotil vývoj M. Grajcarík

 

TopReality.sk patrí medzi najnavštevovanejšie slovenské realitné portály, zaoberajúce sa kúpou, predajom a prenájmom realít. Na TopReality.sk sa nachádzajú nehnuteľnosti z celého Slovenska. Portál poskytuje priestor pre súkromnú inzerciu, aj pre inzerciu realitných kancelárií a komerčných spoločností. Každý návštevník portálu si môže vyfiltrovať vývoj cien realitného trhu pre ľubovoľnú kategóriu na www.topreality.sk/chart/. V ponuke sú údaje podľa jednotlivých okresov i krajov pri bytoch, domoch, novostavbách či pozemkoch, v období až do 31 týždňov.

 

Na webovej stránke si nájde každý kompletnú ponuku rôznych nehnuteľností, ako sú byty, domy, chaty, usadlosti, ale aj kancelárske, administratívne, obchodné, reštauračné, športové priestory, či priestory pre výrobu, sklad, chov zvierat a ďalšie špecifické druhy. Okrem toho portál ponúka aj pozemky, ktoré sú prehľadne rozdelené. Sú nimi pozemky určené pre výstavbu rodinných domov, bytovú výstavbu, rekreáciu, ornú a lesnú pôdu, komerčné a priemyselné zóny, vinice, lesy, záhrady, sady, lúky a pasienky, ale aj vodné plochy a iné.

 

Podľa počtu inzerovaných ponúk je spoplatnená aj inzercia. Jednorazový poplatok za súkromnú inzerciu je 5 EUR v prípade platby bankovým prevodom a 6 EUR pri platbe prostredníctvom SMS. Ponuku je možné inzerovať neobmedzene a  nehnuteľnosti, ktoré sú umiestnené v komerčnej inzercii, sa automatickým exportom odosielajú zdarma a inzerujú na ďalších vyše 150 realitných portáloch. Inzerované sú aj zahraničné nehnuteľnosti. Patrí sem česká, poľská, anglická, nemecká, maďarská a rumunská jazyková mutácia.

 

TopReality.sk poskytuje čitateľom pridanú hodnotu, ktorou sú realitné články umiestnené v sekcii Novinky. Vďaka tomu má čitateľ denne k dispozícii aktuálny prehľad o realitnom dianí vo svojom regióne, či o zaujímavostiach z oblasti architektúry, dizajnu a noviniek firiem na trhu. Počas celého roka prebiehajú rôzne súťaže o vecné ceny pre užívateľov.

 

Kontaktná osoba: Michaela Kaplavková, kaplavkova@topreality.sk

Zobrazenia: 347

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby