Perspektívny prístup k priestoru v každodennom živote od Iredale Pedersen Hooka.

"Syrový" dom sa pohráva s ilúziou domu ako dovolenkovým útočiskom, využívajúc zužujúce sa hranice s bodom ich spojenia niekde na susedovom pozemku. Využíva možnosť priestorovej ilúzie, ktorá pramení z perspektívneho prístupu k priestoru a zo vzťahu každodenného života v rodinnom sídle. Bod spojenia nie je viditeľný kvôli stene na konci pozemku, ktorá slúži na posilnenie ilúzie v spojení s dielom umelca Jureka Wybranieca.

 

 

Podobne ako je to u kúska Camembertu, interiér a dvor je tvorený materiálmi, ktoré sú príjemné na dotyk. Veľké, nadštandardné biele steny pôsobia ako silné bariéry, ktoré starostlivo schovávajú vnútorné bohatstvo súkromného sveta. Všetok priestor je organizovaný do série klinov, ktoré sa spájajú v iluzórnom bode. Tieto kliny prepájajú interiér aj exteriér.

 

 

Stredom sídla prechádza klin recyklovaného eukalyptu, mohutná plocha, ktorá začína na hranici s ulicou a končí jeden a pol metra pred zadnou hranicou pozemku. Tento klin prepája interiér a exteriér, pričom vytvára nejasné priestory a rezonujúci zakrivený dvor, ktorý prenáša exteriér hlboko do interiéru.


Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk

Architekt : Iredale Pedersen Hook

Zdroj : WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 192

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby