Flexibilná UNIPLATŇA spoľahlivo nahradí sadrokartón i murivo

UNIPLATŇA z tvrdeného extrudovaného polystyrénu zjednoduší a urýchli stavebné úpravy v interiéri. Vďaka nízkej váhe a vysokej odolnosti proti vlhkosti je praktickým pomocníkom pri realizácii kúpeľní. Svojou flexibilitou presvedčí však aj pri použití v iných aplikáciách.

UNIPLATŇA, od osvedčeného výrobcu polystyrénu Austrotherm, je vďaka svojej presnosti a nízkej hmotnosti, vhodná na stavebné úpravy novostavieb i rekonštrukcií. Profesionálnym realizátorom i domácim majstrom poslúži rovnako spoľahlivo, ako priečkové murivo alebo sadrokartón. 

UNIPLATŇA pozostáva z dosky z tvrdeného extrudovaného polystyrénu, ktorá je z oboch strán chránená špeciálnou povrchovou úpravou (vystužená sklotextilnou mriežkou a pokrytá maltou). Táto úprava zabezpečuje vynikajúcu priľnavosť ďalších aplikovaných vrstiev. UNIPLATŇA sa lepí priamo na stenu, podobne ako fasádny polystyrén. Výhodou je, že netreba použiť CD a UD profily na montáž nosnej konštrukcie pri sadrokartóne.

Realizátori oceňujú tiež rovnosť povrchu, ktorý zjednodušuje kladenie obkladov a dlažieb a zároveň znižuje spotrebu lepidla. Vďaka polystyrénu dosahuje UNIPLATŇA vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti. Výhodou je aj možnosť jednoduchej úpravy priamo na stavbe. Ľahké dosky možno rýchlo a presne narezať pomocou bežných pracovných nástrojov.

 

Praktický pomocník

Zásadnou výhodou UNIPLATNE je odolnosť proti vode, ktorá umožňuje jej bezpečné použitie v miestnostiach v priamom styku s vodou a vlhkosťou. Preto sa najčastejšie využíva pri stavebných úpravách kúpeľní. Pomocou UNIPLATNE možno jednoducho a rýchlo zhotoviť priečky i podhľady. Zakryje rozvody, nežiaduce chyby a pomôže vizuálne zjednotiť interiér. Vďaka odolnosti proti vysokému zaťaženiu z nej možno vytvoriť podkladovú vrstvu pre podlahy alebo dokonca schody. Vďaka svojej tvarovateľnosti sa uplatní pri realizácii odkladacích priestorov, plôch na osadenie umývadla, či doplnkových plôch v kuchyniach. Ponúka tiež jednoduchý spôsob, ako vyrovnať podklad pre lepenie obkladu a dlažby. Keďže je mrazuvzdorná, uplatní sa aj ako deliaca priečka na balkóne v bytovom dome.

Pre dokonalé zvládnutie detailov

UNIPLATŇA Austrotherm je dostupná až v trinástich hrúbkach dosiek pre široké použitie v rôznych aplikáciách. Pre dokonalé zvládnutie detailov prináša Austrotherm aj L- a U- profily. Tvarované profily pomôžu efektívne skryť vertikálne a horizontálne potrubia. Na opláštenie vaňových záhlaví je určený vaňový element, ktorý možno použiť aj na obloženie neštandardných vaní.

UNIPLATŇA nachádza praktické použitie v množstve ďalších aplikácií, presvedčte sa na www.austrotherm.sk

Zobrazenia: 474

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby