Snom mnohých ľudí je presťahovať sa z panelákového bytu do rodinného domu. Tento sen je však pomerne drahou investíciou, ktorá si vyžaduje veľa rozmýšľania a plánovania. Montovaný drevodom je zaujímavou alternatívou, ku ktorej inklinuje čoraz širšie publikum. Prečítajte si o výhodách, ktoré drevodom prináša.

Rýchlosť

Na rozdiel od výstavby klasického murovaného domu, je stavba drevodomu menej časovo náročná. Drevo je predpripravené na stavbu a jeho montovane trvá relatívne krátky čas - len niekoľko mesiacov. Do montovaného drevodomu sa môžete ihneď presťahovať a začať ho plne využívať. Výstavba nie je závislá od poveternostných vplyvov či ročného obdobia. Z toho dôvodu môže stavba prebiehať aj v zimnom období.

Náklady

Hlavným dôvodom, prečo sa ľudia rozhodujú pre drevodom je nízka úroveň nákladov ako na stavbu, tak i na vykurovanie. Dôležitou súčasťou drevodomu je kvalitný izolačný plášť, ktorý v zime udržiava teplo a v lete bráni proti prehrievaniu domu. Špeciálne okná a dvere zaručia správne tesnenie a bezpečnosť domu. V porovnaní s murovaným domom viete docieliť zníženie nákladov za energie až o dve tretiny.

 

Flexibilita

S priestorom drevodomu je možné ľahko a rýchlo manipulovať. Premiestnenie priečok, políc či dverí teda nezaberie veľa času ani námahy. Aj napriek tomu, že drevo je flexibilný materiál, celková pevnosť domu je veľmi vysoká. Kvalitný materiál si ľahko poradí s možnými otrasmi či inými činnosťami povrchu.

Ekologické bývanie

Dom postavený a plne využívajúci obnoviteľné zdroje sa radí do kategórie zelených stavieb. Stavba domu je ekologicky nenáročná z dôvodu využitia kvalitných prírodných surovín. Okrem tepelnej izolácie ma tento typ domu aj kvalitnú hlukovú izoláciu. V pokoji domova vás teda hluk zvonku nevyrušuje a ak ste milovníkom hlasnej hudby, vaši susedia klopať určite neprídu. Drevodom je ideálnou voľbou pre astmatikov a alergikov, pretože špeciálne filtre neprepustia pele, prach ani roztoče. Ďalšou výhodou drevodomu sú certifikáty o energetickej výhodnosti, ktoré zvyšujú jeho hodnotu na trhu.
Ako prebieha proces stavby?
S firmou je dôležité dohodnúť sa na vašich požiadavkách. Pri výbere domu je nutné vybrať si medzi nízkoenergetickým alebo pasívnym domom. Ďalším dôležitým parametrom je výberu domu na dokončenie alebo domu na kľúč.

  1. Krok: projektovanie

    Máte váš vysnený dom už rozplánovaný? Či už projekt máte alebo nie, podeľte sa s ním so stavebnou firmou.
  2. Krok: objednávka

    Po dohodnutí sa na projekte príde k fáze zamerania a výberu vhodných materiálov. Začína sa s výrobou domu.

  1. Krok: montáž

    Ďalšou fázou výstavby je samotná montáž domu. Na základe projektu sa postupne pridávajú jednotlivé funkcionality: solárne panely, podlahové kúrenie či krb.
  2. Krok: dokončenie stavby a vaše sťahovanie

    Keďže montované drevodomy nepotrebujú schnúť, po dokončení stavby môžete dom využívať naplno.

Dôležitým faktorom pri stavbe drevodomu je výber spoločnosti, s ktorou budete spolupracovať. Na trhu sa nachádza mnoho neodborníkov, ktorých práca znehodnocuje kvalitu drevodomu. Kvalitný výber materiálu a odborné spracovanie vám zaručí kvalitný oddych v teple vlastného domova. Vyberte si preto takých odborníkov, ktorí k vášmu domu pristupujú ako k stavbe svojho vlastného.

Zdroj: rakuskydom.sk

Obrázky: Bigstock.com, Pixabay.com

Zobrazenia: 572

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby