Predstavenie „noviniek“ z oblasti fúkaných tepelných izolácií...

 To, že môže byť izolácia vložená do stavebnej konštrukcie aj inak ako vo forme dosiek, je už viac menej známym faktom. Vývoj sa však zastaviť nedá, a tak sa objavujú ďalšie pozoruhodné novinky...

Predovšetkým vďaka celulózovej izolácii CLIMATIZER PLUS, ktorá sa fúkaním začala inštalovať do stavieb v Československu už v roku 1991, je táto metóda už značne rozšírená prakticky po celom území Českej aj Slovenskej republiky a vo všetkých susedných štátoch.  V tomto roku spoločnosť CIUR a.s. popri CLIMATIZER-i PLUS zahájila taktiež výrobu fúkanej izolácie z kamennej vlny. Výrobný proces je založený na úzkej spolupráci s renomovanou firmou SAINT GOBAIN, ktorá je dodávateľom polotovaru pre túto unikátnu technológiu.

 

 

CLIMASTONE je unikátna tepelná a akustická izolácia, ktorá je vyrobená z minerálnej vlny. Výroba je založená na metóde rozvlákňovania taveniny zmesí hornín a ďalších prímesí a prísad. Vytvorené minerálne vlákna sa v rámci výrobnej linky spracujú do finálneho tvaru granulátu, vlákna sú po celom povrchu hydrofobizované, napriek tomu je nutné izoláciu v konštrukcii chrániť vhodným spôsobom proti poveternostným vplyvom.

Čo patrí medzi hlavné prednosti tohto výrobku? 

Medzi fúkanými izoláciami výrobok CLIMASTONE vyniká predovšetkým klasifikáciou reakcie na oheň A1. To ho predurčuje pre aplikáciu všade tam, kde je z hľadiska požiarnej bezpečnosti táto klasifikácia požadovaná. Sú to predovšetkým protipožiarne steny, podhľady, priestorov s vysokým počtom zhromažďovaných osôb, konštrukcie v blízkosti komínových telies, inštalačné a káblové šachty prechádzajúce rôznymi požiarnymi úsekmi a mnoho podobných aplikácií. Výrobok je veľmi stabilný a pri dodržaní predpísaných objemových hmotností poskytuje dlhodobo perfektné technické parametre. Je striktne vyrábaný z kvalitnej kamennej vlny a zabezpečuje významné zvýšenie požiarnej odolnosti správne vyplnených konštrukcií. Vlákno je stabilné aj pri teplotách nad 600 °C. Klasifikácia reakcie na oheň je na stupni A1. CLIMASTONE veľmi dobre odoláva ohňu a navyše do konštrukcie neprispieva takmer žiadnym spalným teplom, vďaka tomu, že základom výrobku je kameň.

Pozor nezamieňať s výrobkami zo sklených vlákien!
 

 

 


Fúkaný grafitový polystyrén CLIMASTYREN® je určený predovšetkým do priestorov so zvýšeným rizikom vlhkosti. Je vyrábaný z prvotriednej suroviny v podobe celkom uzatvorených perličiek. Šedej farby a hladkého povrchu. Výborne preniká do všetkých detailov konštrukcie, ale je potrebné dbať na to, aby konštrukcia bola skutočne dobre uzatvorená a nedochádzalo k úniku materiálu. Veľmi dobré výsledky dosahuje pri aplikácii do medzier vybudovaných medzi vrstvami muriva, do podláh, kde nie je celkom zaručená funkcia hydroizolácie. Výrobok nie je nasiakavý a jeho tepelná vodivosť sa pohybuje na hodnote λ = 0,034 W/m.K a s vlhkosťou sa nemení.  

„Fúkaná“ celulózová tepelná izolácia CLIMATIZER PLUS s tradíciou výroby od roku 1991 je upravovaná tak, že konečný výrobok je s nulovým šírením plameňa po povrchu a zároveň ošetrený prísadami, ktoré zabezpečujú odolnosť proti hubám, plesniam, hmyzu a hlodavcom. Jedná sa o prírodný materiál – jeho základ tvorí celulózové vlákno. Tepelnú izoláciu CLIMATIZER PLUS s jedinečnou formulou prímesí je možné použiť pri dodatočnom zateplení dvojplášťových striech či šťukatórových stropov (stropov s dutinami),  nafúkať do nových i rekonštruovaných podkroví, na nepochôdzne pôjdy a stropy bungalovov, steny, drevostavby a v neposlednom rade v stavbách dnešnej modernej doby - nízkoenergetických či pasívnych stavbách. Z hľadiska prehrievania konštrukcií je CLIMATIZER PLUS tepelná izolácia, ktorá veľmi dobre odoláva sálavému teplu - jej vlastnosť je dvojnásobne lepšia v porovnaní s umelo vyrábanými izoláciami (napr. minerálna, sklená vata či polystyrén).

Naša spoločnosť v spolupráci s akciovou spoločnosťou CIUR vstupuje do tretieho desaťročia pôsobnosti so zámerom rozširovania svojich technológií a prispôsobenia sa všeobecnej požiadavke pre fúkané izolácie, ponúknuť zákazníkovi komplexný systém riešenia izolácií od jedného výrobcu takže do budúcna je možné očakávať, že výrobky, ktoré sú vo vývoji, budú pribúdať s dostupnosťou v budúcnosti aj na Slovensku.

Nosným programom výroby zostáva naďalej CLIMATIZER PLUS ale sme presvedčení, že s vhodnou kombináciou spomínaných výrobkov, či už minerálnej izolácie CLIMASTONE alebo polystyrénovej fúkanej izolácie CLIMASTYREN, vieme opäť ponúknuť každému nášmu zákazníkovi komplexné riešenie na profesionálnej úrovni.

Vždy tie najčerstvejšie aktuality z diania okolo fúkaných izolácií nájdete aj na:

vuno.sk alebo facebook.com/fúkaná-izolácia

Zobrazenia: 1198

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby