Opäť neuveriteľných 100% zákazníkov vyjadrilo spokojnosť s výrobkami popredného slovenského výrobcu drevených a drevohliníkových okien spoločnosti Makrowin, s. r .o., Detva. V tradičnom dotazníku, ktorý firma rozoslala všetkým zákazníkom, ktorí si v roku 2018 zakúpili jej výrobky, bolo veľmi spokojných 72% a spokojných 28% respondentov. Žiaden spotrebiteľ nevyjadril nespokojnosť. Úspešnosť návratnosti dotazníkov bola 53%. Informoval o tom Dušan Majer, riaditeľ Makrowinu.

 

,,Hranicu spokojnosti zákazníkov s našimi výrobkami na úrovni neuveriteľných 100% sme dosiahli prvý raz už v roku 2015 a odvtedy sa nám ju podarilo zopakovať každý rok. Väčšina zákazníkov tiež odpovedala na väčšinu otázok s tým najlepším hodnotením. Až 96% zákazníkov by odporučilo výrobky firmy Makrowin svojim známym a 4% (1 zákazník) nevedeli. Na otázku Prečo ste sa ako zákazník rozhodli pre kúpu výrobkov od Makrowinu (mohli uviesť viac ako 1 odpoveď) odpovedalo 52%, že ich presvedčili odborné a technické znalosti pracovníkov firmy, 48% tak urobilo na základe odporúčaní od svojich známych, 8% oslovila reklama a 4% na odporúčanie stavebnej firmy alebo architekta. O spoločnosti Makrowin sa 44% zákazníkov dozvedelo na základe odporúčania svojich známych, 28% na základe reklamy na internete, 16% na základe reklamy v tlači a po 4% na odporúčanie stavebnej firmy alebo architekta, z praxe a z blogu zdravý dom-Lehotsky,“ vysvetlil D.Majer.

 

Dodal, že príliš sa nezmenili ani najviac preferované vlastnosti pri kúpe okien (viac ako 1 odpoveď): 88% zákazníkov preferuje kvalitu, 77% funkčnosť, 60% použité materiály, 52% tepelnoizolačné parametre, 36% vzhľad, 24% cenu a 4% dodatočné solárne zisky v zime. ,,S montážnymi prácami a servisom výrobkov našej spoločnosti bolo veľmi spokojných a spokojných 96 % zákazníkov, zo toho 60% bolo veľmi spokojných a nespokojný nebol nikto. Podobne 92% zákazníkov bolo spokojných s ochotou, ústretovosťou a profesionalitou obchodných zástupcov spoločnosti. Veľmi spokojných s čistotou po vykonanej montáži bolo 56% a spokojných 44% zákazníkov. Tieto odpovede veľmi priaznivo hodnotia hlavne kvalitu práce našich montážnikov a obchodných zástupcov,“ konštatoval D. Majer.

           

Doplnil, že opäť bola najväčším prekvapením skúsenosť s cenami výrobkov, ktorá potvrdila trend z ankiet minulých rokov. Slovenskí zákazníci si už osvojili filozofiu, že najvyššiu kvalitu nemôžu mať na nízke ceny a že kvalita niečo stojí. Už len preto, že Makrowin vyrába iba kvalitné výrobky, ktoré určujú trendy na trhu a majú nadčasové parametre, nemôže mať nízke ceny. Dotazník poskytuje firme dôležitú spätnú väzbu, lebo poskytuje odpovede na najdôležitejšie otázky ako ďalej fungovať a na čo sa zameriavať.

 

,,Vyrábame iba kvalitatívne najvyššie druhy výrobkov, ktoré si vyžadujú vysoké vstupné náklady. Za svoje peniaze si však zákazník môže dlhé roky vychutnávať tú najvyššiu kvalitu a nadčasovú eleganciu. Preto nemôžeme mať realizačné ceny nízke. Napriek tomu s ich výškou neprejavil nespokojnosť ani jeden zákazník. Naopak rastie percento s cenami spokojných zákazníkov. Na otázku ako ste spokojný s cenami výrobkov spoločnosti  bolo spokojných 56% respondentov a veľmi spokojných 24%. Ani spokojných ani nespokojných bolo 20% zákazníkov. Žiaden zákazník neprejavil nespokojnosť s cenou. Sú to vynikajúce čísla. Treba však zdôrazniť, že  patria zákazníkom, ktorí si okná už dali namontovať. Už v procese výberu okien hľadali čo najkvalitnejšieho výrobcu. Teda už počítali s vyššou cenou a my sme im naplnili ich predstavy o kvalite. Makrowin sa stal za posledné roky synonymom kvality a potvrdil, že sa trafil do vkusu zákazníkov. Už niekoľko rokov neplatí a to ani na Slovensku, že jediným kritériom je cena. Naopak, cena je v spomínanej ankete zo siedmych kritérií až na šiestom mieste,“ upozornil D.Majer.

 

Dodal, že cena už prestala byť hlavnou témou aj pri otázkach zákazníkov. Mnohí sa už naučili rozoznávať serióznych výrobcov s dlhoročnou tradíciou, od rýchlokvasenej konkurencie, stavajúcej na  kradnutí vzorov a klientelisticky vybavených dotáciách z eurofondov. Zdeformované trhové prostredie sa len veľmi pomaly narovnáva.

 

,,Našťastie za nás hovorí nielen kvalita produkcie, ale aj ocenenia, ktoré sme získali v medzinárodnej konkurencii. Na tohtoročnom stavebnom veľtrhu CONECO získalo bezpečnostné drevohliníkové okno  Makrowin Huricane  ZLATÚ PLAKETU za rok 2019. Toto najvyššie ocenenie dostalo za vysokú odolnosť voči vlámaniu, kvalitný dizajn a veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti. Vysokú kvalitu výrobkov Makrowinu už v minulosti ocenili odborné poroty veľtrhu Coneco, keď v roku 2016 získali naše drevohliníkové okná a v roku 2015 bezpečnostné dvere našej firmy čestné uznania veľtrhu Coneco.

 

Prerazili sme aj na najnáročnejšom trhu na svete v USA. Americký časopis Cosmopolitan home ocenil ako Dom roka 2018 (2018 COSMOPOLITAN HOME OF THE-YEAR) špeciálny nízkoenergetický dom v Michigane s názvom ,,Deer Haven Residence“, ktorý si postavil na zalesnenom pozemku v blízkosti rieky Thornapple mladý architekt Evan Mathison. Na túto stavbu Makrowin dodal viac ako 20 okien a posuvných dverí s trojsklom, ktoré vyzdvihol ako špičkové aj spomínaný časopis, uzavrel D.Majer.

 

Makrowin, s. r. o., je spoločnosť, ktorá je od roku 1997 významným slovenským výrobcom drevohliníkových okien. Vyrába aj presklené posuvné dvere a je dodávateľom doplnkov k oknám, akými sú interiérové a exteriérové parapetné dosky, siete proti hmyzu, a exteriérové tienenie.

 

Viac informácií je na: www.makrowin.sk , alebo na tel: +421 45 5455346,
e-mail: info@makrowin.sk

 

Zobrazenia: 167

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby