Sedačku si zvyčajne kupujeme s tým, že nám bude slúžiť dlhé roky. Najmä ak túžite po tej koženej, ktorá zvykne stáť o čosi viac. Nákup by ste si preto mali poriadne premyslieť a všímať si aj tie najmenšie detaily. Ako si vybrať tú správnu koženú sedačku a nenechať sa oklamať reklamnými ťahmi?


Kvalitná koža a slovenské sedačky
Koža používaná v nábytkárstve a čalúnnictve je v podstate materiál s neobmedzenými možnosťami. Dá sa totiž použiť aj v klasických kúskoch, ale aj v najzložitejších dizajnérskych výtvoroch. Vďaka tomu aj slovenské sedačky majú úroveň svetového nábytku.


K vlastnostiam kože bezpochyby patrí trvanlivosť, odolnosť a optimálna elasticita. Kvalitná useň dokáže prijímať a spätne uvoľňovať vodnú paru, čo pocítite ako komfort už pri dotyku. Povrch by rozhodne nemal byť lepkavý.


Akosť spoznáte aj podľa ceny
Najkvalitnejšími a zároveň aj najdrahšími sú anilínové kože, ktoré sú kompletne sfarbené prírodnými farbivami a aj povrch je len minimálne upravovaný, ak vôbec. Znakom pravosti tohto prírodného materiálu sú aj drobné nedokonalosti v podobe takmer neviditeľných jazvičiek, ktoré vznikli za života zvieraťa.


Tento typ kože absorbuje teplotu z okolia, vďaka čomu sa v nej nepotíte. Vyznačuje sa originálnym prírodným vzhľadom aj kvôli tomu, že vrchná časť sa ošetruje výlučne voskom na odpudivosť vody.


Najmenej vašu peňaženku potrápia pigmentované kože, na ktorých povrch sa nanáša vrstva polyuretánovej farby. Tá ju sčasti uzavrie, čím prekryje prírodné nedostatky, no na druhej strane jej nedovolí dýchať. Takto upravený materiál je mäkší a zároveň nenáročný na údržbu. Kúpu sedačky potiahnutej takouto kožou dobre zvážte. Často sa totiž spája lacnejší povrchový materiál so slabšou vnútornou konštrukciou. Ak však chováte domáceho maznáčika, tento typ bude pre vás ten pravý.


Foto: Bigstockphoto

Zobrazenia: 254

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby