Spojenie tradícií a súčasných foriem a ideí.

Návrhy spoločnosti WOHA, ktorú založili Wong Mun Summ a Richard Hassell v roku 1994 sa vyznačujú svojou neustálou evolúciou a inováciou. Vytvárajú jedinečné spojenie praktickosti a invenčnosti. Zakladajú si na environmentálnych princípoch a neustále prispievajú k súčasnej modernej architektúre.

 

Ich stavba School of Arts v Singapure (dokončená v októbri 2010) je špecializovanou školou pre vizuálne a divadelné umenie. Stratégia návrhu vytvára dve horizontálne vrstvy, ktoré sú vizuálne prepojené – priestor pre verejnú komunikáciu dole (obsahuje niekoľko priestorov pre predstavenia) a priestor pre kontrolovanú interakciu hore (prirodzene vetrané triedy a štúdiá).

 

Táto stratégia rieši dvojaké ciele poréznosti a komunikácie ako aj bezpečné prostredie pre výuku. Budova Met, Bangkok (dokončená v decembri 2009) skúma možnosti bývania v trópoch. Neprispôsobuje modely vytvorené v oblastiach s miernou klímou, ktoré striktne oddeľujú interiér a exteriér, no skúma, ako je možné pomocou prízemných konceptov bývania v trópoch vytvoriť obytné priestory, ktoré spájajú interiér a exteriér vo výške.

Budova Bras Basah MRT Station (dokončená v apríli 2010) rieši dve konfliktné požiadavky jedinou stratégiou – vizuálne prepojenie s exteriérom, pričom historická štvrť a park vyžadovali stavbu, ktorá by zapadla do okolia. Riešením bola sklenená strecha pokrytá vodou. Voda prúdi po skle, odvádza tak uvoľnené teplo z klimatizácie, pričom steká po stenách vytárajúc vodopád.

Alila Villas Uluwatu (otvorený v júni 2009) je ekologicky udržateľný hotel a villa, ktorá skúma možnosti spojenia tradičnej architektúry a moderného dizajnu. Návrh spája prvky tradičných Balinézskych pavilónov a moderné dynamické vnímanie priestoru a formy.

 


Nájsť viac podobných fotografií na Stavebnictvo.sk - Pre tých čo pomáhajú, alebo chcú lepšie bývať.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 493

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby