Rustikálny obytný dom od A-cero, so zvláštnym vzťahom medzi interiérom a exteriérom
    Nový projekt A-cero v Avile je obytný dom pomerne veľkých rozmerov no rozprestierajúci sa len na jednom poschodí, aby bolo možné sprostredkovať svojrázny vzťah medzi interiérom a exteriérom a tak vyťažiť maximum z prostredia, v ktorom je dom situovaný. Obklopený lúkami, stromovým porastom, orechmi, smrekmi a dubmi, divou prírodou plnou jeleňov, diviakov a laní, dom vytvára zreteľný bod stretu tradičnej architektúry a domáckymi zvykmi. Základom tejto stavby sú kameň, drevo a škridla.

Architektúra sa tu snaží formalizovať priestor a dispozíciu izieb tak, aby vzdávala hold rurálnej architektúre. Takto vzniká otvorený bytový dom v tvare „U“ s veľkým stredovým dvorom, ktorý slúži na niekoľko účelov. Hlavné krídlo ukrýva obývacie izby, jedáleň, izbu s televíziou a detské izby. Vo východnom krídle sa nachádza kuchyňa, práčovňa a pivničné priestory a v západnom krídle je hlavná spálňa. Čiastočne detašované pavilóny obsahujú rôzne výstavy, jazdecké priestory, stajne a ubytovanie pre strážnika. Krajinu akoby rámovali dva obrovské prístrešky.

Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk

Hra symetrie vytvára vizuálne perspektívy. Náročná štúdia svetla umožňuje, aby vstupovalo cez dvor, medzery, okná, strešné okná a otvory vo fasáde. Nádvorie umožnilo minimalizovať extrémne klimatické podmienky, dodáva farebnosť sviežosť a sú v ňom umiestnené jazierka, ktoré odrážajú „pokoj a hudobnosť“ vody. Dom si vytvára svoje vlastné prostredie a asimiluje z okolia len to najlepšie. Projekt bol vytvorený ako odpoveď na požiadavky prostredia.

Zdroj : WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 297

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby