V roku 2018 prebudila spoločnosť HORNBACH so svojou edíciou DIELO k životu sériu, ktorá celkom novým spôsobom spája domáce majstrovanie s exkluzívnym dizajnom. Teraz prichádza s ďalším projektom v sérii DIELO 002 – výroba originálneho minimalistického stolu Utsuri Table. Vzniká tak nová výzva pre domácich majstrov, ktorí si chcú podľa návodu a s materiálom z HORNBACHU vytvoriť originálny dizajnový kus nábytku.

 

Po veľkom úspechu kresla „Lounge Chair“ od Sigurda Larsena (DIELO 001), ktoré inšpirovalo nespočetné množstvo domácich kutilov k majstrovaniu a zároveň podnietilo diskusiu o demokratizácii dizajnu, prináša teraz HORNBACH dlho očakávané DIELO  002: stôl „Utsuri Table“. Vytvoril ho Yo Shimada, zakladateľ a hlavný dizajnér kancelárie Tato Architects v japonskom meste Kóbe.

 

Originalita a praktickosť – Utsuri Table

Rovnako ako v prípade jeho predchodcu, dizajn Yo Shimady tiež odráža spoločenský vývoj, ktorý existuje v Japonsku aj v európskych metropolách, a tým je zmenšujúci sa obytný priestor.   Utsuri Table je vytvorený variabilne tak, aby sa mohol prispôsobiť danej miestnosti, pretože  ho možno rozkladať alebo zasúvať do seba, a tak meniť  jeho veľkosť a funkčnosť.

 

„Ako Japonec som videl v tomto diele výzvu a chcel som dať Európanom niečo, čo možno nečakajú. Pýtal som sa sám seba, ako môžem s materiálmi, ktoré sa predávajú v HORNBACHU, prispieť z Japonska k európskej kutilskej kultúre,“ hovorí Yo Shimada.

 

Minimalistický stôl Utsuri Table má nielen jedinečnú funkciu, ale aj usporiadanie. Pozornosť priťahuje spodná strana. Neónové farby spodných plôch stolu sa subtílne odrážajú na rôznych úrovniach bieleho lakovaného povrchu. Tomuto zvláštnemu, ústrednému dizajnovému prvku zodpovedá názov „Utsuri“, čo voľne preložené znamená „reflektujúci/odrážajúci“.

 

HORNBACH edícia DIELO 002

Súčasťou DIELA 002 je aj návod s detailným pracovným postupom, zoznamom materiálu i náradia, a aj celý príbeh vzniku, ktorý hovorí o myšlienke spojenej s týmto kusom nábytku.

 „Domácim majstrom chceme dať možnosť, aby svojimi remeselnými schopnosťami prebudili k životu kvalitný dizajn,“ hovorí David Kolář, marketingový riaditeľ spoločnosti HORNBACH pre Slovenskú a Českú republiku. „Pritom je DIELO 002 remeselne náročné – mýli sa ten, kto očakáva sadu pre rýchlu montáž. Výroba stolu Utsuri Table vyžaduje čas a precíznu prácu, ale veríme, že machri to zvládnu.“

Box „HORNBACH edícia DIELO 002“ s podrobným pracovným postupom, šablónu pre vyrezanie konštrukčných dielov spolu s plaketou pravosti si možno zakúpiť za 7,9  € v projektových marketoch Hornbach. Pracovný postup sa dá alternatívne stiahnuť  v digitálnej podobe bezplatne na stránke: www.hornbach.sk/dielo. Na tejto internetovej stránke sa nachádza aj filmová dokumentácia k projektu.

Zobrazenia: 359

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby