Sociálna sieť Stavebnictvo.sk poskytuje priestor na výmenu informácií súvisiacich so stavebníctvom a architektúrou, je tak pre ľudí z profesie, ako aj pre laikov, alebo inak povedané: Je pre všetkých ktorí pomáhajú vytvárať, alebo chcú mať lepšie bývanie a prostredie v ktorom žijú.

 

Členstvo je bezplatné, neanonymné (každý má rád ak vie s kým komunikuje, preto je približná fotografia Vašej osoby potrebná a bolo by to nefér aj voči ostatným členom skrývať sa za anonymitu), ale schvaľuje sa (trvá niekoľko minút a príde Vám oznámenie na mail), aby sme vedeli, že každý kto sa zaregistruje, nemá v umýsle poškodzovať ostatných členov nevyžiadanými správami alebo plniť portál informáciami typu "zdravá výživa". Jedine ak by bola špeciálna pre stavbárov ;-)

 

Ste z "brandže" ? (ak hľadáte radu alebo ste študent, môžete tento odsek kľudne preskočiť) :

 

Tento web neslúži na súťaženie medzi členmi ale na to, aby každý mohol informovať o svojej práci a každý určite robí všetko, čo je v jeho silách aby uspel a zabezpečil seba alebo svojich blízkych, preto rešpektujte práce iných členov a radšej ako kritiku poskytnite radu, ktorá môže byť nápomocná, opýtajte sa alebo podporte. Predtým ako sa zobrazia komentáre ostatných pod všetkými vašími príspevkami, si ich môžete schvaľovať (moderovať), prepínajú sa v nastaveniach súkromia (myslite však na to, že to môže brzdiť samotnú diskusiu, nebojte sa, na tomto webe ľudia na seba nekričia, ale rozprávajú sa).

 

Chcete uverejniť svoje práce alebo inšpirácie ktoré môžu osloviť potenciálnych klientov alebo spolupracovníkov a budú pripojené k Vášmu profilu ? Pridajte si fotografie alebo obrázky do galérie albumov a dajte im informačný názov i popis, aby ich bolo možné vyhľadávať cez Google a taktiež vo vyhľadávaní samotnej webstránky. (Čím viac informácií o obrázku poskytnete, tým lepšie - všetky popisy môžete kedykoľvek dopĺňať alebo upravovať.) Vaše práce, inšpirácie ,informácie ktoré pridáte sú posielané aj v pravidelných (týždenných) správach ostatným členom, preto je dôležité popisovať albumy, fotografie či videá aby všetci vedeli čo nimi chcete povedať. (Opakujúce príspevky ani čisto inzertné nie sú posielané. Sú posielané textové príspevky článkového, blogového charakteru alebo všeobecné oznamy aby sa zachoval informačný obsah).

Chcete napísať o svojej práci, podeliť sa so skúsenosťami alebo informáciami ? 

Napíšte textový príspevok ktorý je zaradený do horného menu podľa Značiek. (Textové príspevky nemusia byť vôbec odborné, chcete nimi klientom alebo spolupracovníkom zdeliť, čo robíte, napríklad zdokumentovaný opis Vašej predchádzajúcej práce, projektu alebo iba časti určite zaujmú, do textových príspevkov sa dajú pridať ako dodatok k textu aj fotografie a videá - textové príspevky náučného charakteru sú predstavené aj na Hlavnú stranu) Máte radi svoj štýl ?  Vydizajnujte si svoju profilovú stránku. Pripojte sa k niektorej skupine a môžete diskutovať s ostatnými členmi alebo založte vlastnú skupinu. Máte na kolegov otázky ? Založte diskusiu a zaraďte ju do príslušnej kategórie. Organizujete udalosť alebo ste našli nejakú zaujímavú ktorá tu ešte nie je ? Pridajte ju do kalendára.

 

Všetky informácie ktoré pridáte si môžete kedykoľvek dodatočne dopĺňať, upravovať, prípadne vymazať.

 

Ak ste pridali textový príspevok a nikto nepridal k nemu komentár, neznamená to, že ho nikto nečíta. Okrem členov chodia na web aj neregistrovaný návštevníci cez odkazy na iných stránkach, vyhľadávače alebo aj ľudia ktorým o stránke niekto povedal.  Ak sa však ostatným "prihovoríte", poviete svoj názor v komentároch alebo diskusii, určite sa aj ostatný prihovoria Vám. Príspevky neslúžia iba na diskusiu ale aj na odkazy alebo podanie informácie. Pre diskusie je vhodnejšie založiť vo Fóre diskusiu ako napísať textový príspevok, pretože členovia môžu lepšie reagovať na odpovede medzi sebou.

 

Samozrejme každý registrovaný člen musí zobrať tento web trochu sebecky, ide predsa aj o jeho biznis, ale každý člen musí mať rovnaké možnosti na svoju propagáciu (administrátori sú vylúčený z kategórie TOP 5 v sekcii TOP členovia - vyskytujú sa na webstránke častejšie kvôli údržbe) . Kategória TOP 5 nie je súťažná, ale má povedať kde sa niečo aktuálne deje.

 

Nenechávajte nezodpovedané otázky, môže sa stať, že ani Vám nebude neskôr odpovedané.

 

Ako jedna lastovička leto nerobí, tak určite ani jedna návšteva a pridanie si 1 fotografie do galérie Vám klientov alebo spoluprácu bohužiaľ nezabezpečí (ale môže :-)

 

----------

 

Ak hľadáte odborníka, inšpirácie alebo staviate svoj domček, rekonštruujete, zariaďujete či potrebujete radu ? : 

 

Pozrite si práce, produkty či inšpirácie medzi fotografiami, ktoré môžu byť zatriedené do albumov. Ak ste registrovaný a práce členov podporíte komentárom, poteší ich to. Vyhľadajte si odborníka v rozšírenom vyhľadávaní podľa profesie alebo iných kritérií. Prečítajte si čo píšu iní o svojej práci alebo inšpiráciách vo všetký textových príspevkoch, ktoré su taktiež roztriedené do horného menu, alebo si pozrite videá ktoré pridali jednotliví členovia. Pýtajte sa vo fóre alebo v komentároch pod príspevkami, či na stene komentárov konkrétnych členov. Ak niečo hľadáte, skúste použiť aj vyhľadávanie. Ak ste registrovaný, medzi fotografievideá alebo diskusie môžete zaradiť aj príspevky z vášho okolia, bytu či stavby ktoré budú popisovať nejaké chyby, z ktorých môžu čerpať odborníci, aby sa ich v budúcnosti mohli vyvarovať, prípadne Vám môžu poradiť, ako ich odstrániť a na koho sa obrátiť. Ak ste registrovaný, týždenne Vám príde na mail prehľadný súhrn čo je u nás nové, a ktorého odoberanie si môžete prípadne aj kedykoľvek vypnúť.

 

----------


Ak sa učíte, študujete ako ponúknuť lepšie bývanie alebo jeho okolie :

 

Práce zo školy si pridajte medzi fotografie, alebo napíšte o nich textový príspevok, nikdy neviete koho zaujmete a možno práve Váš budúci šéf je tu zaregistrovaný. Každý z odborníkov raz začínal, učil sa a jeho práce, znalosti vyzerali pred rokmi takisto úplne inak ako teraz. Alebo sa ich opýtajte na ich prácu či projekty v komentároch, určite Vám poradia. Nevedieť neznamená hlúposť, a kto sa nespýta nič sa nedozvie. Nenechávajte rady bez poďakovania. Ak práve riešite v škole nejaký problém, a začnete diskusiu môžu Vám dať tip ako sa pohnúť ďalej, ale nečakajte, že celý problém vyriešia za Vás. Ak máte svoje inšpirácie z okolia alebo webu (vždy uveďte zdroj odkiaľ ste fotografie čerpali, zdrojový web tak má potom "kredit" v samotnom linku, prípadne si pozrite licencie použitia obrázkov), pridajte ich medzi fotografie, ktoré si môžu pozrieť ostatní, povedať čo si o nich myslia alebo sa inšpirovať.

 

----------

 

Ak ste sem pozvali cez pozvánku svojích kolegov, spolužiakov alebo známych a tí sa prihlásili, určite ich poteší ak im zanecháte privítanie alebo správu, na ich Stene komentárov. V pozvánke im zanechajte dôvod prečo by sa tu mali zaregistrovať alebo ako im môže byť tento web nápomocný

 

Administrátori sú na to, aby Vám pomohli alebo odpovedali na otázky ohľadom webstránky, nesnažia sa poučovať, ale poradiť Vám. Sú to tiež ľudia, berte na nich prosím ohľad, a majte s nimi strpenie, pretože tento web robia popri svojej práci. Ak je väčšia zrada v systéme webstránky, alebo treba niečo opraviť tak pomáha Herbert (aj s ním treba mať strpenie).

 

 

Sme radi, že ste sa k nám pripojili, či iba navštívili túto stránku, a ak sa Vám páči alebo si myslíte, že by mohla byť užitočná aj pre iných, povedzte o nás svojim známym, kolegom, spolužiakom i pedagógom, alebo dajte túto stranu zdieľať na Facebook a my privítame všetkých, ktorí chcú niečo uverejniť, povedať alebo opýtať sa  :-)


Zobrazenia: 590

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby