SunGuard Solar – tmavá fasáda zvonku, ale s neutrálnym pohľadom zvnútra

Bratislava, 27. 1. 2015 – Popredný svetový výrobca fasádového skla, americká spoločnosť Guardian, predstavila ďalší produkt rady SunGuard Solar, pod názvom Grey 20. Ide o sklo primárne určené pre využitie v modernej architektúre u komerčných budov.

SunGuard Solar Grey 20 dosahuje priepustnosť viditeľného svetla na úrovni 19 percent a vonkajší odraz svetla len 10 percent, čo dodáva fasáde tmavý, takmer čierny vzhľad.

Novinka je ideálnou voľbou pre architektov, ktorí chcú vytvoriť modernú tmavú fasádu, ale ponechať svetlosť vnútorných priestorov. Hodí sa pre architektonické projekty v celej Európe. Vyrába sa nanášaním povlaku na veľmi číre základné sklo float ExtraClear, vďaka ktorému získava omnoho lepšiu transparentnosť a lepšie podáva farby, než je tomu u skiel farbených v hmote.

Architektonické trendy v súčasnosti sa môžu výrazne líšiť, v móde sú totiž aj výrazne reflexívne fasády. „V poslednej dobe sme zaznamenali tendencie aplikovať na fasády extrémnejšie formy dizajnu. Chceme architektom ponúknuť škálu možností, s ktorými môžu fasádu navrhnúť podľa svojich predstáv,“ komentuje uvedenie Grey 20 Michal Hronský zo spoločnosti Guardian. „Nedávno bolo napríklad osadené vysoko reflexné sklo na budove Tour Incity vo francúzskom Lyone. Zároveň sme svedkami opačného trendu, keď je často požadované sklo, ktoré sa pri pohľade zvonku javí tmavšie a má nízku reflexiu.“

Fotografie SunGuard Solar Grey 20 si môžete stiahnuť TU

Viac informácií nájdete na webových stránkách www.sunguardglass.com.

O spoločnosti Guardian

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na http://www.guardian.com.

Zobrazenia: 284

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby