Život bez súčasných výdobytkov je už len ťažko predstaviteľný, k tým určite nevyhnutným patrí umelé osvetlenie, ktoré nám pomohlo rozjasniť noc.
Ponuka moderných svietidiel je veľmi rozmanitá a určite nie je problém nájsť to správne svietidlo do každého interiéru. Pri výbere by sme ale mali poznať niekoľko základných pravidiel, vďaka ktorým sa rozhodneme pre správne riešenie osvetlenia. Určite by sme mali vyberať podľa typu miestnosti, do ktorej dané osvetlenie umiestnime. Iné osvetlenie sa hodí do kancelárie, iné do obývacej izby a iné do vstupnej haly.
Ako riešiť osvetlenie v byte?
Obývacia izba je typická svojou oddychovou funkciou, kde by sme mali siahnuť po osvetlení navodzujúcom príjemnú atmosféru. Kvalitným svietidlom do obývačky je nepriame osvetľujúci luster, ktorý svieti smerom hore. Luster je vhodné kombinovať aj iným sekundárnym zdrojom osvetlenia, keďže v obývacej izbe trávime najviac času a často krát meníme jej funkciu.

Kuchyňa je zázračným miestom ale okrem iného aj pracovným priestorom, kde potrebujeme priame osvetlenie. Vhodným riešením je tu hlavne závesné osvetlenie s priamym dopadom svetla. Pre kuchyňu volíme studenšie odtiene svetla.

Spálne a detské izby by mali byť osadené dvojitým osvetlením, a to priamym a nepriamym. Len tak zabezpečíme možnosť príjemného osvetlenia ale aj dostatočné svetlo pre písanie domácich úloh vašich ratolestí.

Do chodieb, hál a schodísk sa hodia bodové svietidlá, ktoré je vhodné inštalovať so senzormi pohybu. Pre kúpeľňu a WC volíme bezpečné uzavreté svietidlá, ktoré sú často kombinované s nábytkom.


Vyberte si svietidlá Casca a zverte sa tak do rúka spoločnosti s tradíciou od roku 1991. V ponuke nájdete kvalitné a dizajnové svietidlá od renomovaných talianskych, španielskych a nemeckých výrobcov. Skúsenosti a kvalita služieb sú dôležitým parametrom pri výbere toho správneho dodávateľa a o tom sa sami presvedčíte. Výhodou je ponuka svietidiel: bodových, nástenných, stojanových, závesných alebo lustrov online.

Zobrazenia: 320

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby