Maďarské vinárstvo Füleky Borászat v malej dedinke Bodrogkeresztúr v Tokajskej vinohradníckej oblasti získalo ocenenie „Budovu roka 2011“ na medzinárodnej webovej stránke venovanej architektúre ArchDaily , v kategórii priemyselných nehnuteľností. Budovu navrhlo maďarské štúdio Építész Stúdió a je výsledkom práce dua architektov Félix Zsolt a Fialovszky Tamás. Bola postavená v r. 2010 s rozlohou 700 m2. V súvislosti s budovou je na webovej stránke ArchDaily zdôraznený fakt, že architekti vychádzali z daností kamennej budovy, ktorá pôvodne na tomto mieste stála. Čiastočne ju prestavali a čiastočne doplnili o nové elementy.

ArchDaily vyhlásilo súťaž vo viacerých kategóriách, vinárstvo Füleky Borászat získalo ocenenie medzi priemyselnými nehnuteľnosťami. Okrem tohto súťažili budovy v 13 kategóriách v tematikách športových, kultúrnych a vzdelávacích budov, ďalej témy ako obytné domy, múzeá a výstavné haly, cirkevné budovy, kancelárie a interiéry. Vinárstvo Füleky Borászat bolo medzi súťažiacimi jediným kandidátom z Maďarska.

Nie je to však prvým maďarským víťazstvom v tomto odbore, vlani získalo ocenenie v tej istej kategórii Vinárstvo Bazalt borház. Na výzvu webovej stránky ArchDaily odovzdalo svoj hlas viac ako 65 000 účastníkov hlasovania.

Zdroj : archdaily.com

Foto : Gyula Erhardt

zoznam ostatných víťazov

Zobrazenia: 1054

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby Martin Bosák o Apríl 11, 2012 na 20:57

veľmi pekné, vidieť, že k tomu pristupovali s citom


ARCHITEKT
Komentár osoby Kristína Kristiánová, ing.arch. o Marec 12, 2012 na 11:53

... krásne, prekrásne, všetko s citom ... česť vašej práci, súdruhovia

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby