Vodný svet živočíchov - vysunuté pracovisko košickej ZOO bude súčasťou rekonštruovanej budovy Starej krytej plavárne. Okrem toho víťazný návrh rekonštrukcie budovy zachováva aj jej pôvodnú funkciu vodného sveta ľudí a plynule ich vzájomne prepája. Cieľom súťaže bolo nájsť projekt rekonštrukcie budovy plavárne, ktorý zachráni jej jedinečnú architektúru a zároveň ju premení na moderný Vodný svet, ktorý budú s obľubou navštevovať nielen Košičania, ale aj návštevníci z okolia.

Architektonická súťaž Vodný svet – Stará krytá plaváreň, ktorá bola vypísaná 22.11.2010 už pozná svojho víťaza. Stal sa ním kolektív autorov Ing. arch. Juraj Furdík, PhD., Ing. arch. Ivor Mečiar, ArtD., Ing. arch. Peter Lovich, PhD., Ing. arch. Kristína Šťastná z firmy Banské projekty Bratislava, s.r.o.

Podľa vyjadrenia jedného z členov poroty, Martina Jerguša, zástupcu riaditeľa ÚHA mesta Košice: „Jasné dispozičné vzťahy víťazného projektu dávajú dobré predpoklady pre udržateľnú a vzájomne sa podporujúcu prevádzku oboch svetov. Porota odporučila autorom položiť väčší dôraz na zachovanie pôvodných, najmä exteriérových kvalít objektu, vrátane detailov ako sú otvory, zábradlia, obruby a podobne a citlivo zvážiť uplatnenie nových exteriérových prvkov, ako aj úpravu vstupu v prospech peších plôch".

V termíne do 11.1.2011 bolo odovzdaných 20 návrhov, z čoho 2 nesplnili formálne požiadavky o dodaní požadovaných dokladov podľa Zákona o verejnom obstarávaní. Porota, ktorá posudzovala návrhy sa tak zaoberala 18 návrhmi, ktoré splnili požadované podmienky. Z týchto návrhov boli udelené prvé tri miesta a ďalšie tri odmeny poroty, celkovo bolo teda odmenených nasledovných 6 návrhov:

 1. cena - Banské projekty, s.r.o, Bratislava - návrh č.13 - PDF
Ing. arch. Juraj Furdík, PhD., Ing. arch. Ivor Mečiar, ArtD., Ing. arch. Peter Lovich, PhD., Ing. arch. Kristína Šťastná


2. cena - KOPA s.r.o, Košice - návrh č.19 - PDF
Ing, arch. Robert Kolla, doc.Ing. arch. Juraj Koban, Ing. arch. Štefan Pacák

3. cena - INCUBE, Martin - návrh č.14 - PDF
Ing. arch. Martin Lepej, Ing. arch. Richard Murgaš, Ing. arch. Martin Pavlík

4. odmenený - návrh č.1 - PDF
Ing. arch. Marián Goč, Ing. arch. Anna Gočová, Ing. arch. Dávid Goč, Ing. arch. Lucia Gočová, Ružomberok


5. odmenený - projekt:or, s.r.o, Modra - návrh č.17 - PDF
Ing. arch. Daniel Bartoš, Ing. arch. Boris Kocúr, Ing. Ondrej Klučár

6. odmenený - STOA architekti, s.r.o, Prešov a Ing. arch. Martin Marušinec , Poprad - návrh č.11 - PDF

Prehľad všetkých súťažných návrhov

V najbližších týždňoch sa pripravuje vernisáž výstavy všetkých súťažných návrhov.

 

Zdroj : www.kosice.sk

Publikoval: Mgr. Martina Viktorínová, M.A.

 

Zobrazenia: 1232

Komentár


ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Január 27, 2011 na 18:17
mne sa vidí tá 4 alebo v 5-ke napojenie toho akvárka, určite s tým niečo treba spraviť tak ako s amfikom - keď sa nemýlim tak prvé pokusy boli spraviť niečo ešte pred cca 8-10 rokmi ? (pomáhal som vtedy ako študent robiť ďaľšiemu na to 3d model)

ARCHITEKT
Komentár osoby Kristína Kristiánová, ing.arch. o Január 27, 2011 na 11:31
... najlepšia je ta vyzliekajúca sa baba ... verím Maťovi Jergušovi ako predsedovi poroty, tak dufam, že to pride do zdarného konca a tá krásna rároha ocenená cézarom sa dostane do úzadia - len aby súčasné vedenie mesta "nezrušilo" aj Maťa

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby