S novou aplikáciou od Guardian si teraz môžete jednoducho vypočítať parametre vami zvoleného zasklenia na budove. Umožňuje vypočítať svetelnú a energetickú výkonnosť akéhokoľvek jednoskla alebo kombinácie typov skiel a ich hrúbky u dvoj- a trojskiel. Nástroj je určený najmä pre architektov, projektantov, dodávateľov fasád a výrobcov izolačných skiel, ktorí si tak môžu preveriť a porovnať varianty skiel do svojich projektov. Výstupy z výpočtov sa využívajú pri návrhu a dimenzovaní vzduchotechniky budov.

Aplikáciu je dostupná na stránke spoločnosti Guardian. Po jednoduchej inštalácii môžete vybrať z 12 jazykov, v akom bude s vami aplikácia komunikovať. K dispozícii sú napríklad aj čeština a angličtina. V prehľadnom menu si môžete nakonfigurovať zasklenie pre svoj projekt, pričom sa z ponuky konfigurátora zvolí druh a typ skla, počet sklených tabúľ, ich hrúbka, a prípadne ďalšie doplňujúce parametre. Na základe týchto dát kalkulátor vygeneruje detailný report o výkonnosti skla v súlade s normami EN 410 a EN 673, ktoré vymedzujú určenie svetelných a slnečných charakteristík  a súčiniteľ prechodu tepla (hodnota U).

 

Po zadaní potrebných údajov Kalkulátor vypočíta tepelné a svetelné vlastnosti skla, ako svetelná priepustnosť, reflexia, podanie farieb. Zároveň definuje aj úroveň solárnej energie, teda prestup slnečného svitu, tieniaci koeficient, energetickú priepustnosť a ďalšie. Súčasťou reportu je aj stanovenie hodnoty nepriezvučnosti skla.

 

Výstup má podobu PDF súboru, aby s ním bolo jednoduché ďalej pracovať. Výpočtové metódy, ktoré kalkulačka používa boli auditované autorizovanou organizáciou KIWA a všetky výpočtové dáta boli prevzaté z hodnôt nameraných nezávislými skúšobňami. Preverené a vierohodné dáta zaručia bezproblémovú aplikáciu pri navrhovaní a výstavbe budov a ich environmentálnych kontrolných systémov.

 

Aplikáciu si môžete stiahnuť z linku:

http://www.eu.en.sunguardglass.com/ToolsandResources/OnlineTools/Gl...

 

O spoločnosti Guardian

 

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na http://www.guardian.com.

Zobrazenia: 293

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby