Zákazníci Energie2 dostávajú preplatky za energie i vratky za plyn

Väčšina zákazníkov Energie2, a. s., ktorí majú odpočet a vyúčtovanie ku koncu roka, už dostala za rok 2015 preplatky z vyúčtovania záloh za zemný plyn i elektrickú energiu. Zákazníci tak ušetrili v porovnaní s predpokladanými výdavkami zo začiatku vlaňajšieho roka. V priebehu roka 2015 totiž znižovala Energie2 svoje ceny dvakrát - v septembri a v decembri. Navyše sa odberatelia zemného plynu Energie2 môžu ešte tešiť na takzvané ,,vratky za plyn“. To sú štátne príspevky približne vo výške 6 % z celoročnej spotreby, ktoré začínajú v týchto dňoch dostávať všetci odberatelia plynu v domácnostiach, ktorí sú priamymi zákazníkmi niektorého z dodávateľov plynu pre domácnosti. Vratky za plyn patria domácnostiam v odberových tarifách D1 až D3, netýkajú sa tarify D4. V kategórii D1 sú ľudia, ktorí využívajú plyn na varenie a tí dostanú paušálnu vratku vo výške 10 eur.

 

Príspevky dostanú nielen odberatelia SPP, ale aj všetkých alternatívnych dodávateľov plynu pre domácnosti - teda aj Energie2. Musí ísť však o takú domácnosť, ktorá mala k 1. novembru 2015 uzavretú so svojím dodávateľom platnú zmluvu o dodávke plynu. O príspevky netreba žiadať, prídu poštou ako poukazy. Vratky za plyn, v sume od 10 eur do 165 eur, si na základe poštových poukážok budú môcť domácnosti prevziať na každej pošte. Na prevzatie vratky za plyn bude mať domácnosť následne 60 dní. Po uplynutí 60-dňovej odbernej lehoty pošta vráti finančné prostriedky odosielateľovi. Adresát musí potom požiadať o opätovné zaslanie Ministerstvo hospodárstva SR, na adrese: Mierová 19, 827 15 Bratislava 212.

 

Hovorí prevádzkový riaditeľ Energie2, a. s., Mgr. Peter Poláček: ,,Sme radi, že môžeme našich zákazníkov dlhodobo tešiť výhodnými cenami elektrickej energie a zemného plynu. Rovnako tak aj to, že štát nediskriminuje zákazníkov alternatívnych odberateľov a vratky za zemný plyn sa týkajú aj ich. U nás majú zákazníci dlhodobo ceny nižšie, než ich poskytujú dominantní dodávatelia. Navyše ceny pravidelne znižujeme v súlade s vývojom trhu. Naši zákazníci tak na ročnej báze ušetria desiatky až stovky eur. Posledný rok sme boli svedkami niekoľkých znížení cien zemného plynu i elektriny. Zákazníci sú potešení, že na spotrebe týchto komodít môžu ušetriť. Slovenský dodávateľ zemného plynu a elektrickej energie – spoločnosť Energie2, a. s., počas piatich rokov prítomnosti na slovenskom trhu dokázal, že jeho ceny patria k najlepším a pre zákazníka najvýhodnejším.“

 

Dodal, že ak chcú mať zákazníci nižšie ceny energií aj v tomto roku, mali by sa obrátiť na Energie2, ktorá v tomto roku patrí cenovo medzi najvýhodnejších dodávateľov na trhu. Pri zmluve na dobu neurčitú môžu zmenu realizovať prakticky kedykoľvek po uplynutí výpovednej lehoty jeden mesiac.

 

,,Všetky potrebné kroky na zmenu urobí zadarmo Energie2 za zákazníka. Stačí iba podpísať zmluvu o dodávke a plnú moc a poskytnúť kópiu poslednej vyúčtovacej faktúry. Zmluvu môžete s nami uzatvoriť online prostredníctvom webu, alebo cez obchodníkov priamo u vás doma. V ponuke máme zmluvy na 1 rok, 2 roky, 3 roky, alebo v prípade Nebeskej ponuky až na 6 rokov. Pracovníci call centra vám radi poskytnú ďalšie informácie a zodpovedia akékoľvek otázky. Zákazníci, ktorí nie sú viazaní na dobu určitú a vymenia svojho doterajšieho dodávateľa za Energie2 v priebehu niektorého z jarných mesiacov, sa môžu z nových cien zemného plynu tešiť už po uplynutí celého nasledujúceho kalendárneho mesiaca.“

 

Ďalšie informácie sú na www.energie2.sk, info@energie2.sk , infolinka: 0850 166 066

Zobrazenia: 256

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby