Bratislava, 25. novembra 2014 – Presklené časti budov ponúkajú dostatok svetla a otvoreného priestoru. Ak je zasklenie kvalitné, nemusí byť ani nákladné a náročné na údržbu a čistenie. Popredný svetový výrobca skla Guardian odporúča svojim zákazníkom využiť sklá ClimaGuard® alebo SunGuard®, ktoré sú vybavené povlakom zo špeciálnej vrstvy LM Dry. Tá zabraňuje kondenzovaniu pár a obmedzí usadzovanie nečistôt.

Ako vlastne dochádza k znečisťovaniu? Sklo často kondenzuje na svojom povrchu kvapky vody, čo spôsobuje zahmlievanie okien či sklenených plôch. Na nich sa potom zachytávajú nečistoty alebo po uschnutí vody vznikajú nepekné sedimenty. Rosenie a následné znečisťovanie má na svedomí rozdielna vnútorná a vonkajšia teplota.

Guardian dokázal tento problém vyriešiť. Povlak novej generácie LM Dry, totiž mení fyzikálne vlastnosti povrchu skla. Sklá ClimaGuard® a SunGuard® vybavené touto vrstvou, nájdu svoje uplatnenie predovšetkým u moderných fasád so zosilnenou tepelnou izoláciou. Je vhodným riešením pre fasády s dvoj- a trojsklami, strešné okná, zimné záhrady alebo dvojplášťové presklené fasády, teda aplikácie, u ktorých je kondenzácia a hromadenie nečistôt častým javom.

Benefitom takéhoto riešenia zasklenia sú minimálne náklady na údržbu a čistení. Platí to najmä u ťažko prístupných miest, ako sú presklené strechy alebo strešné okná.

Nedávno realizované pozorovanie dvojplášťových presklených fasád preukázalo, že tu vo viac ako 20 % prípadov dochádza ku kondenzácii vody. Pri použitý skiel ClimaGuard® alebo SunGuard® s povlakom LM Dry bola zakaždým nameraná nulová hodnota kondenzátu, teda sklo sa vôbec nerosilo a nezahmlievalo.

Technológiu LM Dry firma Guardian  predstavila na nedávnom veľtrhu Glasstec v nemeckom Düsseldorfe. Návštevníci si tam mohli overiť funkčnosť vrstvy LM Dry v praxi a to na dvojvrstvovej fasáde pokrytej sklom SunGuard High Durable Diamond 66 Ultra.

 

O spoločnosti Guardian

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na http://www.guardian.com.

 

Zobrazenia: 252

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby