Len niekoľko týždňov po začatí výstavby celkom 4 MW slnečných elektrární na strechách škôl na Havajských ostrovoch začala hamburská spoločnosť dodávky materiálu na výstavbu podobného projektu o veľkosti 700kW na južnom slovenské. Investorom tohto projektu je slovenská spoločnosť NoviSol, aktívne pôsobiaci v oblasti obnoviteľných zdrojov. Ing. Radoslav Štefančík zo spoločnosti NoviSol hovorí: "Elektrárne sú umiestnené najmä na obecných budovách škôl. Vzhľadom k tomu, že sa nebolo možné pripojiť na existujúce rozvody, bude vyrobená energia dodávaná priamo do rozvodnej siete. Návratnosť tohto riešenia je dlhšia a vyžaduje vysoko spoľahlivú a kvalitnú technológiu, ktorá nás nevystaví riziku. Pre realizáciu tohto projektu sme preto vybrali skúsenú spoločnosť Sunlux Slovakia, ktorá predložila ponuku postavenú na komponentoch Conergy ".

Séria projektov o celkovej veľkosti 700kWp bude pripojená do konca júna 2012. Cez 2.500 fotovoltaických modulov Conergy bude ročne vyrábať viac ako 750.000kWh čistej energie, ktorú do siete dodá 40 meničov Conergy IPG-T. Každá elektráreň bude sledovaná monitorovacím systémom Conergy VisionBox. Za obdobie 15 rokov tak bude ovzdušia ušetrené emisie cez 13.000t CO2, ktoré by vyprodukovali pri výrobe rovnakého množstva elektrickej energie konvenčné zdroje.

Ing. Štefančík ďalej dodáva: "Výroba čistej energie z nevyčerpateľného zdroja akým je Slnko a nižšie emisie skleníkových plynov boli kľúčové faktory, ktoré nás pred rokmi priviedli do tohto oboru. Rovnako sa na to pozerajú aj prevádzkovatelia škôl, na ktorých elektrárne staviame, a preto nám dali zelené svetlo. Vďaka tomu príde mladá generácia do kontaktu s obnoviteľnými zdrojmi energie, ktoré budú samozrejmou súčasťou ich životov ". O spoločnosti Conergy Conergy je systémovým dodávateľom fotovoltaických riešení.

Okrem všetkých komponentov solárnych systémov ponúka aj súvisiace služby. Z našich modulov, meničov, montážneho a monitorovacieho systému navrhujú experti vysoko účinné fotovoltaické systémy pre privátne i komerčné strechy ale aj pre megawattové solárne parky. Komplexným portfóliom služieb od návrhu, financovanie, realizáciu, monitoring a servis až po poistenie výkone Conergy zaisťuje spokojnosť svojich zákazníkov a bezpečnosť ich investícií.

Systémy založené na prémiových výrobkoch Conergy fungujú už v takmer štyridsiatich krajinách po celom svete: od Austrálie a Ázie, cez Európu až po USA. V roku 2011 bolo okolo 75% predajov realizované mimo Nemecko. Spoločnosť Conergy zapísaná na frankfurtskej burze cenných papierov zamestnáva po celom svete cez 1.500 zamestnancov. Od svojho založenia v roku 1998 vyrobila a predala zariadenia na výrobu čistej energie zo Slnka s výkonom viac ako 2,0 GW, čo je výkon jadrovej elektrárne Temelín. V Českej republike spoločnosť pôsobí od roku 2009 a je zakladajúcim a veľmi aktívnym členom Slovenskej fotovoltaické priemyselnej asociácie (CZEPHO).

Zobrazenia: 424

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby